Felsőoktatás téma

Kampányt indít a felsőoktatási hallgatók sportolásáért a MEFS és a HÖOK

MTI

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) nagyszabású kampányt indít "Mozdulj rá! Heti háromszor 45 perc megváltoztatja az életed!" jelmondattal.

Hétköznapi hősöket keres a Magyar Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt

Szeptemberben ismét elindította Országos Felsőoktatási Véradóversenyét a Magyar Vöröskereszt.

Orvosképzés külföldön: Bécs vagy Marosvásárhely?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Ausztriában augusztusig lehet jelentkezni orvosképzésre, amennyiben valaki kimarad a magyar egyetemekről, még mehet Bécsbe tanulni. Semmi sem lehetetlen, de nagyon nehéz bent maradni - mondja az egyik kint tanuló magyar lány. Marosvásárhelyen a tervek szerint hamarosan megalakulhat az orvosi egyetem magyar tagozata, amelyre égető szükség van, jelenleg ugyanis a hallgatók fele magyar. Körképünk.

Jól járt az orvosképzés a felsőoktatás átszervezése után

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

A szeptemberben induló tanévben teljes állami támogatással, alapképzésben 2800-an, egységes, osztatlan, azaz mesterfokozatot nyújtó képzésben pedig 1800-an tanulhatnak orvos- és egészségtudományt. A négy nagy múltú medikusképző egyetemről kértünk adatokat.

Segítik a kismamákat a felsőoktatási intézmények

MTI

Plusz szolgáltatásokkal segítik a kismamákat az egyetemek, főiskolák: többletponttal, 30 százalékos tandíjkedvezménnyel vagy szakképzett gyermekfelügyelettel egybekötött babamegőrzővel támogatják a kisgyermekeseket.