A jó edzés szabályai

Medipress
megjelent:

Edzeni kell, méghozzá okosan! Szakértők szerint a fitness kedvezően hat a gondolatok összpontosítására és a test edzésére - írja a Reuters.

Képzeld bele magad az edzésbe. Készítsd fel belső környezetedet - mondja Kerri O'Brien, a Life Fitness fitness-felszereléseket gyártó cég oktatási és képzési ágának igazgatója. Ha sétálsz, gondold azt: jó, most el kell jutnom A pontból B pontba, és csináld meg, ez nem maximalista gondolkodás. Ne koncetrálj akár arra se, hogy szorít az oldalad vagy hogyan dolgoznak az izmaid.

Mivel még a legerősebb lélek is tétova, ha a test erőtlen, mindenképpen egyél valamit, lehetőleg egy kisebb szénhidrát szeletet kb. 45 perccel az edzés megkezdése előtt, még akkor is, ha a célod a súlycsökkentés. Kilojoulok be, kilojoulok ki - ez az egyik legfontosabb alapfeltétele annak, hogy lehessen dolgozni a testtel, de ismered-e a mondást: a zsír a szénhidrát tüzében ég el? Ha edzés közben a tested éhezik, vissza fogja tartani a zsírt.

Igyál vizet, egyél fehérjét

Ásványvizeink

Egészséges emberek bármelyik ásványvizet korlátlan mennyiségben fogyaszthatják, nem szükséges, hogy váltogassuk a különböző ásványvizeket időnként. Egészen más azonban a helyzet valamilyen betegség esetén. Ön figyel az összetételükre?

Edzés után valami fehérjedús táplálékot vegyél magadhoz - javasolja O'Brien. Amikor edzel, izomrostjaid lebomlanak. Ez jó dolog, mert a tested újra felépíti őket, hogy erősebbek legyenek. Ehhez van szükség proteinre.

Edzés alatt szükséges inni is!

A belső hőmérséklet nagyon fontos. Szeretnél tudni edzeni és a belső szerveidet "hűvösen" tartani. Ugyanaz a helyzet, mint az autódnál. Ha túlmelegszik, le kell állítani és kiengedni a gőzt.

Fabio Comana, az Amerikai Testedzési Tanácsának edzéspszichológusa úgy fogalmazott: a legtöbb ember részlegesen dehidratált állapotban éli le életét.

Ha csak akkor iszol, amikor szomjas vagy, 1 százalékban dehidratált vagy - állítja a szakember. Ha már százalékban vagy kiszáradva, kezdhetsz megalkudni a teljesítményeddel.
Comana azt javasolja, minden 15 percben igyunk egy kevés vizet. Ha az edzés meghaladja az 1 órát, érdemes áttérni a sportitalokra, amelyek elektrolitokat is tartalmaznak.

A bemelegítő gyakorlatok fontossága

Jó lenne, ha az edzés előtt és után az emberek megmérnék magukat. Ha egy kicsivel könnyebb vagy edzés után, akkor ki vagy száradva, és teljesítményed veszélybe kerül - mondja. Comana a bemelegítő gyakorlatok fontosságát is kihangsúlyozza.

Egy tökéletes világban dinamikus bemelegítő gyakorlatokat végeznél, ami felkészíti egész testedet a következő tevékenységekre. Azt mondja, a legtöbb embernek 5-10 perc séta vagy biciklizés és nyújtás már elegendő lenne. De az idősebb felnőtteknek, akik már kevésbé hajlékonyak, elkelne 10-15 perc is - figyelmeztet.

A zene nagyon fel tudja pezsdíteni az edzést. Számtalan kutatás kimutatja, hogy az emberek a gyors tempójú zenére sokkal keményebben edzenek. Megerőltetik magukat és sokkal több munkára képesek olyankor.

És mennyire legyen kemény egy edzés? Az optimális intenzitás megtalálásához a beszélgetést javasolja nekünk Comana. Mialatt edzel, figyeld meg, milyen nehéz közben beszélgetni. Ha már kihívást jelent és kényelmetlenné válik beszélni, valószínűleg az az intenzitás lesz neked a legmegfelelőbb, rajta!

De légy óvatos, nehogy túlhajtsd magad. Ha teljesen kifulladtál, vagy már alig bírod, onnantól már csak szenvedés az egész, és hamarosan feladod.

A jó edzés titkai

Sokan nincsenek tisztában azzal, milyen szakaszokból tevődik össze egy jól felépített rekreációs edzés, pedig a sportolás nem megfelelő szakaszai, vagy a megfelelő szakaszok hiánya gyakran vezetnek sportsérülésekhez, melyek akár maradandó mozgáskárosodást is okozhatnak. A jó edzés titkai

Medipress

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Sándor Judit, erőnléti és korrektív tréner
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Kálmánczhey Emőke, fitneszedző
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.