• Izomsérülés témájú cikkek

    WEBBeteg - Dr. Rákóczi Éva
    A rhabdomyolysis a vázizomzat károsodásával, szétesésével, pusztulásával járó megbetegedés, amely az izomzat myoglobin proteinjének a vizeletbe történő kiválasztódásával jár.
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    Az izomsérülések vezető tünete a fájdalom, ami már a kevésbé súlyos esetekben is tapasztalható. Sokszor a beteg nem fordul időben orvoshoz, így a megkésett diagnózis a gyógyulás esélyeinek jelentős romlását okozhatja.
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt
    Sokan nincsenek tisztában azzal, milyen szakaszokból tevődik össze egy jól felépített rekreációs edzés, pedig a sportolás nem megfelelő szakaszai, vagy a megfelelő szakaszok hiánya gyakran vezetnek sportsérülésekhez, melyek akár maradandó mozgáskárosodást is okozhatnak.
    Elsosegely.hu
    Izmaink folyamatos működésben vannak, sérüléseik szerencsére ritkák. A komolyabb megerőltetés, erősebb mechanikai hatás következtében azonban akár súlyos sérülés is bekövetkezhet.
    WEBBeteg
    A húzódás és szakadás nem közvetlen külső behatásra következik be. Rövid ideig tartó robbanásszerű mozgás vagy hirtelen megállás ill. lassítás, hirtelen gyorsulás vagy ezek kombinációja esetén az igénybevétel nagyobb, mint az izom teljesítő képessége.
    WEBBeteg
    Bemelegítés elmulasztása vagy túlterhelés következtében alakul ki úgy, hogy nagy erőhatásra az izomzatban túlfeszülés keletkezik.
    Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél
    Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Körülbelül 3 hónappal ezelőtt erőteljesebb lábtorna következtében combtőnél azonnali fájdalommal kísérve izomrándulast szereztem amit igazoltak ultrahangos vizsgálat során, valamint ödémát...
    Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél
    Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! A fiú barátom pár napja edzés közben fájdalmat érzett a bicepszében, majd ez egyre inkább fokozódott. A súlyok lerakása után végig tapintotta az érzékeny részt, ahol egy kis lyukat talált....
    Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél
    1 hete egy biciklibaleset során a kormányra estem rá, és a combomba állt bele. Akkor felduzzadt, vérömleny lett. Pár nap múlva a bevérzés lejött a térdemig. Ahol elkezdődött, már felszívódott, már lefelé is szívódik. De a...
    Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél
    Egy héttel (május 15) ezelőtt kézilabdázás közben a vádlim környékén részlegesen elszakadt egy izom és ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim. Készült ultrahang is, amely szerint: „Az m....