• A stressz hatása a szexuális életre

    Szerző: Medipress

    Az ausztrál Macquarie Egyetem kutatói remélik, hogy legújabb felméréseikkel hamarosan választ kaphatnak a sokakat foglalkoztató szexuális élettel kapcsolatos kérdésekre. A kutatás vezetője Miriam Forbes PhD hallgató bízik abban, hogy fel tudják tárni, milyen kapcsolat van a szexuális problémák, a stressz és az általános rosszkedv között.

    A legújabb adatok szerint a népesség közel felének vannak szexuális zavarai, és bár régóta tudjuk, hogy összefüggés van a szex, az általános kedélyállapot és a stressz-szint között, egyelőre nem tisztázott a kapcsolat jellege.

    Hirdetés

    "A szexuális diszfunkció egy rendkívül kevéssé ismert terület, különösen a depresszióhoz és szorongáshoz hasonló mentális betegségek tekintetében. Reméljük, hogy a mostani adatok hozzásegíthetnek majd új terápiás programok kifejlesztéséhez" - nyilatkozta Miriam Forbes.

    Az online-felmérés sikere az önkénteseken múlik

    Az online felmérésben résztvevőknek néhány kérdésre kell válaszolniuk hat előre meghatározott időpontban, vagy egyszer egy héten, hat héten keresztül, vagy egyszer egy hónapban, hat hónapon keresztül. A kvíz mintegy 10-20 percet vesz igénybe és a résztvevők között a kísérlet végén nyereményeket sorsolnak ki.

    "Ha valóban sikerül feltárnunk az összefüggéseket, az azt jelenti, hogy a pszichológusok és a háziorvosok képesek lesznek a szexuális eredetű problémák előrejelzésére és korai felismerésére, ezzel pedig minimálisra csökkenthetjük a betegek életminőségének romlását."

    A kutatók jelenleg is önkénteseket keresnek a felméréshez, amire online lehet jelentkezni. "Az egészséges szexuális élet minden felnőtt életében fontos szerepet játszik, ezért arra buzdítanék mindenkit, hogy vegyen részt a kutatásban" - nyilatkozta Ms. Forbes.

    Szex és egészség


    Az egészségi állapot és a kiegyensúlyozott szexuális élet kapcsolata kétirányú, és mindkét iránynak van fizikális és pszichés összetevője is. A megállapítás örök érvényű, jelentése egyszerűen megfejthető: a jó testi és lelki egészség a kiegyensúlyozott szexuális élet alapja. Szex és egészség>>

    (Medipress)

    Módosítva: 2011.06.21 21:41, Megjelenés: 2011.06.21 21:41
   • Cikkajánló

    Anyatejes táplálás

    Anyatejes táplálás

    Dr. Lesznyák Judit

    A babák számára legideálisabb tápanyag-összetétellel az édesanyák teje szolgál.

    Koronavírus - megyénként

    Koronavírus - megyénként

    koronavirus.gov.hu

    Közzétették a koronavírus-fertőzés hazai alakulását megyékre bontva.

    A gyermekkori zaklatás megélése életre szóló lelki sérülés

    Hazánkban közel öt esztendeje hirdették ki a gyermekek szexuális kizsákmányolása és zaklatása elleni védelemről szóló Lanzarote-i Egyezményt. Gyermekprostitúciónak számít az Egyezmény szerint, ha a 18 év alatti kiskorúnak vagy fiatalkorúnak a kikényszerített szexuális tevékenységért fizetségként pénzt, javadalmazást vagy bármilyen más juttatást ad a zaklató, vagy azt harmadik fél segítségével közvetítik. A hatóságok bűncselekményként vizsgálják, ha egyáltalán tudomást szereznek a zaklatásról, a fajtalankodásról.

    Örök lelki sérülés a nők ellen elkövetett szexuális zaklatás és erőszak

    Sokan szerencsére csak filmekből, regényekből, elbeszélésekből ismerik azt a soha nem feledhető testi és lelki traumát, amikor fiatal lány vagy felnőtt nő szexuális zaklatás, máskor erőszak áldozata. Mostanában több, eddig elhallgatott hasonló eset látott napvilágot, főként a művészvilágban, de a napi híradásokban szinte mindennaposak a fent említett erőszakokról szóló tudósítások. Többnyire a nőket érintő esetek látnak napvilágot, mivel azok aránya lényegesen magasabb, mint a férfiak hasonló zaklatása.

    Amikor fájdalmas az együttlét

    A nők majdnem fele érez fájdalmat szexuális együttlét közben vagy közvetlenül utána - derült ki egy felmérésből. Ha Ön is közéjük tartozik, ne csak csöndben szenvedjen! Ha szégyell orvoshoz fordulni problémájával, használja az alábbi útmutatót, hogy megtudja, mi lehet a fájdalom oka, és milyen megoldási lehetőségei vannak.

    A szexuális életre is hatással van a pajzsmirigyzavar

    A pajzsmirigy az egész szervezet működésére hatással van, így számtalan problémát okozhat. Sokan nem tudják, de alulműködése a libidót is negatívan befolyásolja. Dr. Békési Gábor PhD, pajzsmirigy specialista szerint ezért, ha valakinél hirtelen megváltozik a szexuális aktivitás, akkor érdemes a pajzsmirigy zavarára is gondolni!

    Ne törődjünk bele, ha rossz a szexuális életünk!

    Emberemlékezet óta a szexualitásról elemi ösztönként, az egyik legszebb örömforrásként beszélnek írók, költők, civilek. Elméletben, a fantázia színes világában sok minden megtörténhet. Szerencsés esetben, a mindennapi életünkben is. Mit tapasztalunk a valóságban? Sajnos egyre több, egymástól elhidegült párkapcsolatról, ellaposodott, rutinszerű szexuális viszonyról, vagy épp elhallgatott szexuális problémáról, örömtelenségről, a testiségre való alkalmatlanságról hallunk. Nézzünk a kulisszák mögé!

    Szexuális készenléti zavarok - Rengeteg nőt érint

    A nők jelentős része küzd a szexuális késztetés problémájával, aminek egyik legkellemetlenebb jele a vaginális nedvesedés hiánya. Dr. Demjén László, nőgyógyász szerint a megoldás felé vezető első lépés az okok feltárása.

    Mi mozgatja a szado-mazochistákat?

    A perverzió alapját képező aktivitás-passzivitás ellentét a normál szexuális élet általános jellemzőihez is hozzátartozhat, ám ebben az esetben mindig a kölcsönösség a kulcsszó.

    Pedofília és gyermekbántalmazás

    A pedofília a gyermekek elleni szexuális, erkölcsi és emocionális erőszak. Visszaélés a gyermek kiszolgáltatottságával, gyengeségével, tapasztalatlanságával, erőtlenségével, érintetlen hamvasságával, kíváncsiságával, bizalmával, függő helyzetével, visszaélés a gyermeki vágyakkal és ösztönökkel.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.