Cikkek

Sport és helyes bőrápolás

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2013.07.09. 07:38
A szél, az időjárás, a napsütés és a víz árthat a bőrnek. Sportolóként mire érdemes figyelnie, hogy bőre mindig szép és egészséges legyen és maradjon? Cikkünkben szakértői tanácsokat kaphat.

Sportolás a nyári melegben

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2013.07.08. 09:41
Annak, aki nagy melegben sem mond vagy mondhat le a sportról, két dolgot mindenképp érdemes megfogadnia: igyon sok vizet és tartson gyakran pihenőt! Hőségben azonban senkinek sem tanácsos sportolnia!
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen hatása lehet a vízipipának? Esetleg a növekedésben gátolhat? - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
Testvérem 16 évesen Parkinson beteg. A kérdésem az lenne vajon, hogy lehet ilyen fiatalon Parkinson-kóros és lehet-e gyógymód a problémájára? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Milyen sportok okoznak porcsérülést, porckopást?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2013.07.05. 15:45
A sport általában jót tesz az egészségnek, segít megőrizni erőnlétünket, ám vannak bizonyos sportágak, amelyek megterhelik az ízületeket, ezért kerülendők, különösen azok számára, akiknek már voltak térd- vagy egyéb...

Allergia: a szobanövények is okozhatják

Budai Allergiaközpont - 2013.07.05. 12:05
Kerti- és szobanövényeink tudatos megválogatásával sokat tehetünk azért, hogy a csökkentett allergén-mennyiséggel allergiás tüneteink is enyhüljenek.
Minden második napozó fél a bőrráktól, de a lakosság közel 50%-a nem is tudja, hogy a védelem nélküli napozás a bőr rugalmasságának elvesztésével is jár. Sokan nincsenek tisztában azzal sem, hogy a faktorszám mit...

Már a munkahelyen is számít az egészség

Szinapszis - 2013.07.03. 16:42
A hazai munkavállalók 92%-a szerint a munkaadónak kötelessége (lenne) a munkavállalók egészségére gondolnia – derül ki a Szinapszis Kft. egy friss, közel 400 munkavállaló megkérdezésével végzett kutatásból.

Mi történik az otoneurológiai vizsgálaton?

WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész - 2013.07.02. 02:51
Az otoneurológiai vizsgálat felől szeretnék érdeklődni. Milyen dolgokat csinálnak majd? Mire készüljek? Az ott előidézett szédülés okozhat gondot a hazajövetelkor? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának...

Mit egyen és mit igyon a csecsemő?

Mag. Ingeborg Hanreich - 2013.06.30. 09:41
A szoptatás mellett a csecsemő 6 hónapos kora körül javasolt a hozzátáplálás és a gluténtartalmú ételek bevezetése. Mikor, mit és hogyan igyon-egyen a baba? Praktikus tanácsok a szülőknek.
Lányom 16 éves és 90 kg-os. A combjain, hasán, mellein hasonló csíkok vannak, mint a terhességi csíkok. Az idén megcsináltuk a kortizol analízist, ahol a normál érték 60 fölött van és az övé 35. Ha mellékvese problémája...