Megmozdult a hullazsák a halottasházban

Független Hírügynökség
megjelent:

A hullaházban ébredt fel egy 84 éves asszony, akit hivatalosan halottnak nyilvánítottak a közép-lengyelországi Jablonowóban. Ezt a lengyel média közölte hétfőn. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Az idős asszony korábban elájult az otthonában, a férje kihívta a mentőket. A mentőorvos egy ideig élesztgette az asszonyt, majd közölte, hogy meghalt, és kiállította a halotti bizonyítványt. Csak utólag derült ki: az orvosnak nem szólt a férj, hogy a felesége kataplexiás, ami erős ingerre hirtelen bekövetkező múlékony megdermedés.

A lengyel média beszámolója szerint az orvos hívta a hullaszállítókat, akik a jablonowói halottas házba vitték az asszonyt. Néhány órával később a halottas ház egyik dolgozója döbbenten látta, hogy megmozdult a zsák, amelyben a test volt. Azonnal hívott egy orvost, aki megállapította, hogy a halott nem halott, életfunkciói visszatértek.

"Nem mutatott életjeleket, még akkor sem, amikor beraktuk a műanyag zsákba. Csak azután mozdult meg, hogy a hullaházba került. Nem tudtuk először, hogy mit tegyünk, mert ilyet még nem tapasztaltunk" - mesélte Adam Galberczyk, a halottas ház dolgozója.

Még mindig halott a törvény szerint

A 84 éves asszonyt a halottas házból a közeli Zwolen város egyik kórházába szállították, ahol az intenzív osztályon kezelték hétvégéig. Állítólag vasárnapra stabilizálódott az állapota.

"Egy nap talán elmondja majd nekünk, hogy mire emlékszik" - mondta Marianna Sadowska-Skorupa, az idős asszony lánya. Sajátosan reagált az esetre a helyi katolikus pap, Mirosław Maj. Azt mondta, hogy a törvény értelmében az idős nő még mindig halott, de ez már a hatóságok problémája.

(FH)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.