Megmozdult a hullazsák a halottasházban

Szerző: Független Hírügynökség
Megjelent: 2009.06.16

A hullaházban ébredt fel egy 84 éves asszony, akit hivatalosan halottnak nyilvánítottak a közép-lengyelországi Jablonowóban. Ezt a lengyel média közölte hétfőn. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Az idős asszony korábban elájult az otthonában, a férje kihívta a mentőket. A mentőorvos egy ideig élesztgette az asszonyt, majd közölte, hogy meghalt, és kiállította a halotti bizonyítványt. Csak utólag derült ki: az orvosnak nem szólt a férj, hogy a felesége kataplexiás, ami erős ingerre hirtelen bekövetkező múlékony megdermedés.

A lengyel média beszámolója szerint az orvos hívta a hullaszállítókat, akik a jablonowói halottas házba vitték az asszonyt. Néhány órával később a halottas ház egyik dolgozója döbbenten látta, hogy megmozdult a zsák, amelyben a test volt. Azonnal hívott egy orvost, aki megállapította, hogy a halott nem halott, életfunkciói visszatértek.

"Nem mutatott életjeleket, még akkor sem, amikor beraktuk a műanyag zsákba. Csak azután mozdult meg, hogy a hullaházba került. Nem tudtuk először, hogy mit tegyünk, mert ilyet még nem tapasztaltunk" - mesélte Adam Galberczyk, a halottas ház dolgozója.

Még mindig halott a törvény szerint

A 84 éves asszonyt a halottas házból a közeli Zwolen város egyik kórházába szállították, ahol az intenzív osztályon kezelték hétvégéig. Állítólag vasárnapra stabilizálódott az állapota.

"Egy nap talán elmondja majd nekünk, hogy mire emlékszik" - mondta Marianna Sadowska-Skorupa, az idős asszony lánya. Sajátosan reagált az esetre a helyi katolikus pap, Mirosław Maj. Azt mondta, hogy a törvény értelmében az idős nő még mindig halott, de ez már a hatóságok problémája.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Anorexia Anorexia

Hogyan vegyük észre időben a tüneteit?

A túlhajszoltság átka A túlhajszoltság átka

Potenciagondokkal is szembesülhetnek a stresszes életmódú férfiak. (x)

Adj vért a légimentőkkel, hogy...

Immár 2. alkalommal indít rendhagyó közösségi véradókampányát a Magyarországi Légimentésért Alapítvány a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-vel...

Az egészségünknek sem mindegy...

Nem is gondolunk bele, hogy egy falfesték kiválasztása milyen jelentőséggel bír. Azon túl ugyanis, hogy jól fedjen, legyen kopásálló és...

Mit csinál egy igazságügyi...

Az igazságügyi orvostan az orvostudomány olyan szakága, amely részben patológia, részben pedig jogtudomány, éppen emiatt az orvosszakértőnek...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.