• Haspuffadás cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-04-13 11:36
    Irritábilis bél szindróma
    Ötből egy felnőttnek irritábilis bél szindrómája van, így ez a kórkép az egyik leggyakoribb betegségnek számít. Mik lehetnek a figyelmeztető tünetek?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Pászthory Erzsébet, gasztroenterológus
    2019-06-09 19:03
    A nők általában még csak beszélni sem hajlandóak a szellentésről, míg a férfiak sokkal nyitottabbak a témában. Felmerül azonban a kérdés, milyen következményekkel járhat, káros lehet-e annak visszatartása?
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Prokisch József, vegyész, egyetemi docens
    2019-05-31 18:35
    A búza, a búzalisztből készített élelmiszerek képezik az európai ember étrendjének alapját. Száz emberből kettőnek lisztérzékenye miatt viszont ez az alapélelmiszer életveszélyes méreg. De vajon honnan tudhatja, hogy fennáll ez a betegség?
    Panaszok
    WEBBeteg - M. J., Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2019-05-21 21:05
    A feszültséggel teli mindennapok könnyen és igen hamar okozhatnak kellemetlen mellékhatásokat. A kimerültség, türelmetlenség, a rossz hangulat és az alvásproblémák mellett számos egyéb negatív testi és lelki velejárója lehet a rohanó életmódnak. Tudta, hogy a gyakori puffadásos tüneteket is sok esetben a stressz válthatja ki?
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    2019-04-05 17:03
    A haspuffadás egy gyakran előforduló emésztőrendszeri állapot, amelyet okozhatnak bizonyos betegségek, a helytelen életmód vagy egyszerűen csak a nem megfelelő módú vagy összetételű táplálkozás. Tünetei könnyen felismerhetőek. Ezek általában a teltségérzet, felfúvódás, hasfájás, feszülő érzés a hasban, böfögés. Mindezen tüneteket a felgyülemlő és nehezen távozó bélgázok okozzák. Milyen típusú gyógyszerekkel enyhíthető a haspuffadás?
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Pászthory Erzsébet, gasztroenterológus, belgyógyász
    2019-03-10 04:33
    Sokan szenvednek olyan tünetektől, amelyek mögött nem igazolódott szervi betegség. A panaszok jelentkezésekor természetesen indokolt az orvosi vizsgálat és a beavatkozást igénylő kórképek kizárása! Ez nem feltétlenül jelent megterhelő eljárásokat, néha egy beszélgetés és a páciens ismerete is elegendő.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-02-17 09:33
    Tekintettel arra, hogy a puffadás és a teltségérzés hátterében számos életmódbeli és táplálkozási hiba, illetve gasztroenterológiai elváltozás állhat, a kezelés minden esetben a kiváltó októl függ. A legtöbb esetben azonban a tünetek enyhülését és megszűnését érhetjük el a mindennapi szokásaink megváltoztatásával.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Pászthory Erzsébet, gasztroenterológus
    2019-01-29 09:36
    A has telítettsége, puffadása természetes állapot egy tartalmas étkezés után. Hosszan tartó, akár étkezéstől függetlenül is jelentkező panaszok esetén az első kérdés természetesen az, hogy áll-e a háttérben valamilyen szervi betegség. Többek között ide tartoznak a lisztérzékenység és az ételallergiák esetei is. Ezek a szervezet egészét érintő kórképek, kezelésük szigorú diéta tartásából áll.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos; Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2019-01-12 11:36
    A különféle emésztőszervi panaszok egyre gyakoribb problémának számítanak a lakosság körében. Korántsem mindegy azonban, hogy milyen okok húzódnak meg a tünetek hátterében, ugyanis más típusú kezelést igényelnek a savproblémák, a puffadásos tünetek, a gyomorrontás, illetve az enzimhiányból fakadó hasi panaszok.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-12-26 09:33
    A hasmenés lehet csúnya és ideiglenes, de jelezhet valami súlyosabb bajt is. Miből állapíthatja meg hasmenés esetén, hogy ráér-e várni vagy azonnal forduljon orvoshoz?
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!