Más betegségei is voltak az elhunyt H1N1-es férfinek

MTI
megjelent:

Több krónikus betegségben is szenvedett az az idős, H1N1 vírussal fertőzött férfi, aki vasárnap hunyt el a Szegedi Tudományegyetem krónikus belgyógyászati osztályán - közölte Piros Györgyike részlegvezető főorvos szerdán, a csongrádi megyeszékhelyen.

A 80 éves férfit súlyos cukorbetegség, szellemi hanyatlás és táplálhatatlanság miatt kezelték a krónikus osztályon. Hirtelen magas láz jelentkezett nála, a vizsgálatok pedig kimutatták a H1N1 fertőzést - mondta a szakember az esetről tartott sajtótájékoztatón.

Látogatási tilalom a Kaposi Mór Oktató Kórházban
Látogatási tilalmat vezettek be szerdán Kaposváron a Kaposi Mór Oktató Kórházban - közölte az egészségügyi intézmény igazgatósága az MTI-vel. A kórház egészét érintő intézkedést az influenzaszerű tünetekkel kezelt betegek számának növekedése miatt, a fertőzés kórházon belüli terjedésének megakadályozása céljából rendelték el - tudatta a kórház vezetése. Egyedi mérlegelés alapján, indokolt esetben - apás szülés, súlyos betegség - védőfelszerelés alkalmazásával az igazgatóság látogatási lehetőséget biztosít a hozzátartozók számára - olvasható a közleményben. A kórház tájékoztatása szerint a látogatási tilalom bevezetésével egy időben felvételi zárlatot nem rendeltek el, s az oltópont továbbra is zavartalanul működik.

A férfit elkülönítették, ám két nappal a tünetek - a láz mellett erős köhögés - jelentkezése után a beteg elhunyt.

Állapota olyan rossz volt, hogy nem lehet biztosan kijelenteni, a halálát az influenza okozta, de az feltehetően közrejátszott benne - fogalmazott a főorvos.

Piros Györgyike elmondta, hogy az idős férfit már több hete kezelték az osztályon, néhány napra azonban hazaengedték, ezért nehéz eldönteni, hol fertőződött meg a vírussal.

A főorvos tájékoztatása szerint a krónikus osztályon nem kezelnek több újinfluenzás beteget, gyanús esetek azonban vannak.

Azokat az újinfluenzás betegeket, akik lélegeztetésre szorulnak, az intenzív osztályokon látják el, akik nem, azokat a fertőzőosztályon kezelik.

Szükség esetén más osztályokat is ki tudnak a klinikák üríteni az újinfluenzás páciensek elkülönített ellátására, összességében így 120 ágy állhat rendelkezésre erre a célra - tudatta a főorvos.

Az SZTE tájékoztatása szerint kedd délután 14, H1N1-pozitív influenzás beteget ápoltak Szegeden, közülük egy férfi és két nő kapott intenzív ellátást.

További cikkek az új influenzáról

(MTI)

Frissítve: 2009.12.09. 14:16, Megjelent: 2009.12.09. 14:16
Címkék: H1N1 téma

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.