• Más betegségei is voltak az elhunyt H1N1-es férfinek

    Szerző: MTI

    Több krónikus betegségben is szenvedett az az idős, H1N1 vírussal fertőzött férfi, aki vasárnap hunyt el a Szegedi Tudományegyetem krónikus belgyógyászati osztályán - közölte Piros Györgyike részlegvezető főorvos szerdán, a csongrádi megyeszékhelyen.

    A 80 éves férfit súlyos cukorbetegség, szellemi hanyatlás és táplálhatatlanság miatt kezelték a krónikus osztályon. Hirtelen magas láz jelentkezett nála, a vizsgálatok pedig kimutatták a H1N1 fertőzést - mondta a szakember az esetről tartott sajtótájékoztatón.

    Hirdetés

    Látogatási tilalom a Kaposi Mór Oktató Kórházban

    Látogatási tilalmat vezettek be szerdán Kaposváron a Kaposi Mór Oktató Kórházban - közölte az egészségügyi intézmény igazgatósága az MTI-vel. A kórház egészét érintő intézkedést az influenzaszerű tünetekkel kezelt betegek számának növekedése miatt, a fertőzés kórházon belüli terjedésének megakadályozása céljából rendelték el - tudatta a kórház vezetése. Egyedi mérlegelés alapján, indokolt esetben - apás szülés, súlyos betegség - védőfelszerelés alkalmazásával az igazgatóság látogatási lehetőséget biztosít a hozzátartozók számára - olvasható a közleményben. A kórház tájékoztatása szerint a látogatási tilalom bevezetésével egy időben felvételi zárlatot nem rendeltek el, s az oltópont továbbra is zavartalanul működik.
    A férfit elkülönítették, ám két nappal a tünetek - a láz mellett erős köhögés - jelentkezése után a beteg elhunyt.

    Állapota olyan rossz volt, hogy nem lehet biztosan kijelenteni, a halálát az influenza okozta, de az feltehetően közrejátszott benne - fogalmazott a főorvos.

    Piros Györgyike elmondta, hogy az idős férfit már több hete kezelték az osztályon, néhány napra azonban hazaengedték, ezért nehéz eldönteni, hol fertőződött meg a vírussal.

    A főorvos tájékoztatása szerint a krónikus osztályon nem kezelnek több újinfluenzás beteget, gyanús esetek azonban vannak.

    Azokat az újinfluenzás betegeket, akik lélegeztetésre szorulnak, az intenzív osztályokon látják el, akik nem, azokat a fertőzőosztályon kezelik.

    Szükség esetén más osztályokat is ki tudnak a klinikák üríteni az újinfluenzás páciensek elkülönített ellátására, összességében így 120 ágy állhat rendelkezésre erre a célra - tudatta a főorvos.

    Az SZTE tájékoztatása szerint kedd délután 14, H1N1-pozitív influenzás beteget ápoltak Szegeden, közülük egy férfi és két nő kapott intenzív ellátást.

    További cikkek az új influenzáról
   • A hatvan felettiek védettebbek a H1N1 ellen
   • "A terhes nőknek különösen ajánlott a H1N1 vakcina"  
   • H1N1 - A halálesetek mögött felülfertőződés áll?  
   • Megfázás, influenza, H1N1 - hogyan különböztethetők meg?
   • Őszintén a H1N1 vakcináról - Az oltási pánik mellékhatásai
   • H1N1 - Kinek kell fizetni az oltásért?
   • H1N1 - Óva intenek a megelőző gyógyszertől  
   • H1N1 és terhesség - Mennyire veszélyes?
   • Hogyan terjed a sertésinfluenza az emberben? 
   • H1N1 - A súlyos szövődmények felerészben egészséges embereket érintettek
   • H1N1 - Életkorok és halálozási arány
   • Nem lesz kötelező a védőoltás
   • A mutáció a jelenleginél súlyosabb lehet?
   • H1N1 - Elsősorban a gyerekek terjesztik, őket oltsák be
   • H1N1 vakcina - Szavatosság és biztonság
   • Még több évig fertőzhet a H1N1 vírus 
   • (MTI)

    Legutóbb frissült: 2009.12.09 14:16
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Európa keleti részén a legmagasabb az influenza-aktivitás

    Rendkívül intenzíven terjed az influenza Európa keleti részén, Ukrajna és Oroszország is erről adott jelentést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legutóbbi összefoglalójában. Magyarországon a 6. héten 43.700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.

    Több mint 20 százalékkal emelkedett az influenzás megbetegedések száma

    Az országban lassan terjed az influenza, országszerte 12 800, az előző héthez képest csaknem 22 százalékkal több beteget regisztráltak - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OKE) legfrissebb jelentésében.

    Már lehet oltatni influenza ellen

    Bár az enyhe idő bizakodásra adhat okot, aligha úszhatjuk meg a valódi őszt, minden szépségével és betegeskedésével együtt. Még mielőtt azonban elrohannánk a drogériába a papírzsebkendő készleteket feltölteni, tegyünk egy rövid kitérőt a háziorvosnál, s kérjünk influenza elleni védőoltást!

    Európai Parlamenti bírálat a H1N1 járványhelyzet uniós kezelése miatt

    A 2009-2010-es H1N1 influenzajárvány uniós kezelési módját bírálta az Európai Parlament (EP) a keddi strasbourgi plenáris ülésen elfogadott állásfoglalásában.

    Negyvennyolcra emelkedett az influenzajárvány áldozatainak száma

    Negyvennyolcra emelkedett azoknak a haláleseteknek a száma, amelyek a jelenlegi szezon influenzaszerű megbetegedéseivel hozhatók összefüggésbe - számolt be az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

    H1N1 és B típusú influenzavírust is kimutattak az új betegeknél

    H1N1 és B vírust is azonosítottak az elmúlt hét folyamán Győr-Moson-Sopron megyében megbetegedetteknél- jelentette be Széles Klára, a megyei tisztiorvosi-szolgálat főorvosa szerdán.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.