H1N1 - A súlyos szövődmények felerészben egészséges embereket érintettek

Szerző: MTI

Az eddigi legnagyobb elemzés alapján a kórházi kezelésre szorult amerikai új influenzás betegek mintegy felének nem volt asztmája vagy más olyan krónikus állapota, amely a szakemberek szerint a H1N1-fertőzés miatti súlyos szövődmények kockázati tényezőjének számít.

Az illetékes amerikai egészségügyi tisztviselők kedd délutáni sajtótájékoztatójukon jelentették be 1400 felnőttre és 500 gyerekre kiterjedő vizsgálatuk eredményeit.

"Jobb az óvatosság, oltassa be magát!"

Az Európai Unió szerint nem szabad tétlenkedni a sertésinfluenzával kapcsolatban, és mindenkinek ajánlatos beoltatnia magát, annak ellenére, hogy a vírus egyelőre kevésbé veszélyesnek tűnik, mint korábban gondolták.
Mit mondott a svéd miniszter?

A betegségellenőrzési- és megelőzési központ (CDC) tíz amerikai államban H1N1-fertőzés miatt kórházban kezelt emberek adatait összesítette április és augusztus között. Megállapították, hogy a kórházi ápolásra szorult felnőttek 46 százaléka a fertőzés előtt egészséges volt. A tanulmány megerősítette, hogy a legsúlyosabb megbetegedések, valamint a halálesetek a 65 év alattiak körében fordultak elő.

A súlyosan megbetegedett felnőttek 26 százaléka volt asztmás, 8 százalékának volt más krónikus tüdőbetegsége, 10 százalékának cukorbetegsége, 8 százalékának valamely okból legyengült immunrendszere, és 6 százaléka volt terhes. Az állapotos nők veszélyeztetettségét az okozza, hogy immunrendszerük átalakul, hogy a magzat ne lökődjön ki, ráadásul a növekvő baba a tüdőt is nyomja.

Anne Schuchat, a CDC munkatársa elmondta azt is, hogy eddig 81 gyerek halt meg az Egyesült Államokban az új influenza következtében.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

H1N1 - Természetes módszerek a...

A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a...

H1N1 - A járvány terjedése...

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) jelentése szerint a 48. héten a következő módon alakult az új influenzás...

Az Ön orvosa felismeri a H1N1-et?

A WHO kiadványa szerint a H1N1 egyik tünete a magas láz, ám ezt a legújabb vizsgálati eredmények alapján a Lancet című orvosi lap cáfolja. Őket...

Terhesség és H1N1 fertőzés -...

A 47. héten 706-ra emelkedett az új influenzások száma Magyarországon. Közülük 8 beteg halt meg bizonyítottan H1N1 fertőzés következtében.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.