H1N1 - A súlyos szövődmények felerészben egészséges embereket érintettek

MTI
megjelent:

Az eddigi legnagyobb elemzés alapján a kórházi kezelésre szorult amerikai új influenzás betegek mintegy felének nem volt asztmája vagy más olyan krónikus állapota, amely a szakemberek szerint a H1N1-fertőzés miatti súlyos szövődmények kockázati tényezőjének számít.

Az illetékes amerikai egészségügyi tisztviselők kedd délutáni sajtótájékoztatójukon jelentették be 1400 felnőttre és 500 gyerekre kiterjedő vizsgálatuk eredményeit.

A betegségellenőrzési- és megelőzési központ (CDC) tíz amerikai államban H1N1-fertőzés miatt kórházban kezelt emberek adatait összesítette április és augusztus között. Megállapították, hogy a kórházi ápolásra szorult felnőttek 46 százaléka a fertőzés előtt egészséges volt. A tanulmány megerősítette, hogy a legsúlyosabb megbetegedések, valamint a halálesetek a 65 év alattiak körében fordultak elő.

A súlyosan megbetegedett felnőttek 26 százaléka volt asztmás, 8 százalékának volt más krónikus tüdőbetegsége, 10 százalékának cukorbetegsége, 8 százalékának valamely okból legyengült immunrendszere, és 6 százaléka volt terhes. Az állapotos nők veszélyeztetettségét az okozza, hogy immunrendszerük átalakul, hogy a magzat ne lökődjön ki, ráadásul a növekvő baba a tüdőt is nyomja.

Anne Schuchat, a CDC munkatársa elmondta azt is, hogy eddig 81 gyerek halt meg az Egyesült Államokban az új influenza következtében.

(MTI)

Frissítve: 2009.10.14. 22:35, Megjelent: 2009.10.14. 22:35
Címkék: H1N1 téma

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.