H1N1 - Életkorok és halálozási arány

Szerző: Független Hírügynökség

Az 50 év felettieknél a halálozási ráta 19 százalék körül volt, a 18 év alattiaknál 7 százalék. A gyerekeknél tehát jóval alacsonyabb a halálozási arány, pedig Kaliforniában a megbetegedettek egyharmadát ők tették ki.

A világjárványos influenza első sorban a huszonéveseket és a kisgyerekeket betegíti meg, de a kórházi kezelésre szoruló influenzások közül az 50 év felettiek közül hal meg több, állapították meg amerikai kutatók.

A tüdőgyulladás tünetei
A tüdőgyulladást nem mindig könnyű idejében felismerni. Gyakran megfázásra vagy influenzára hasonlít, ami szintén levertséggel, köhögéssel és lázzal indul. A tüdőgyulladás tünetei>>
Az amerikai orvosok a Kaliforniában április 17. és augusztus 22. között észlelt megbetegedéseket elemezték. Ebben az időszakban 1.088 kórházi kezelést igénylő megbetegedés történt, ebből 11 százalék végződött halállal.

Az 50 év felettieknél a halálozási ráta 19 százalék körül volt, a 18 év alattiaknál 7 százalék.

A gyerekeknél tehát jóval alacsonyabb a halálozási arány, pedig Kaliforniában a megbetegedettek egyharmadát ők tették ki. A legtöbb kórházi ápolásra a 2 hónap alatti kisbabák szorultak.

A fiatalok betegsége lenne?

Az amerikai egészségügyi hatóságok többször is úgy jellemezték a sertésinfluenzát, hogy az a fiatal korosztályok betegsége. Ezért a 25 éven aluli fiatal felnőttek és a gyerekek az elsők között kapják meg a védőoltást.

Kaliforniában a kórházi és halálos influenzás esetek átlagéletkora 27 év volt, ami lényegesen alacsonyabb, mint a szezonális influenzánál szokott lenni.

A szezonális influenzákkal általában a 64 éven felülieknél és az 5 év alatti gyerekeknél valamint a krónikus betegeknél a legmagasabb a kórházi ápolás és a halálozás aránya.

Bár a sertésinfluenzáról azt mondják, hogy általában enyhe lefolyású betegséget okoz, de a kórházi kezelésre szorulók egyharmadánál a betegség súlyos, és intenzív osztályos ápolást igényelt.

A kaliforniai kórházi esetekből a terhes nők 20 százalékát kellett intenzív osztályon ápolni.

Gépi lélegeztetésre szorult a legtöbb felnőtt, a gyerekeknek pedig több mint egyharmada.

(FH)

Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Mit árul el vércsoportunk az...

A legtöbb ember nemigen foglalkozik a kérdéssel, hogy milyen a vércsoportja - hacsak egy problémás helyzetben nincs rá valami különös oka, hogy...

H1N1 - Természetes módszerek a...

A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a...

10 dolog, mellyel növeli a H1N1...

Akár úgy dönt, hogy beoltatja magát, akár úgy, hogy mégsem, fontos tudni, mivel előzheti meg a szezonális influenza vagy a H1N1 fertőzés...

H1N1 - A járvány terjedése...

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) jelentése szerint a 48. héten a következő módon alakult az új influenzás...

Az Ön orvosa felismeri a H1N1-et?

A WHO kiadványa szerint a H1N1 egyik tünete a magas láz, ám ezt a legújabb vizsgálati eredmények alapján a Lancet című orvosi lap cáfolja. Őket...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.