• H1N1 - Életkorok és halálozási arány

    Szerző: Független Hírügynökség

    Az 50 év felettieknél a halálozási ráta 19 százalék körül volt, a 18 év alattiaknál 7 százalék. A gyerekeknél tehát jóval alacsonyabb a halálozási arány, pedig Kaliforniában a megbetegedettek egyharmadát ők tették ki.

    A világjárványos influenza első sorban a huszonéveseket és a kisgyerekeket betegíti meg, de a kórházi kezelésre szoruló influenzások közül az 50 év felettiek közül hal meg több, állapították meg amerikai kutatók.

    Hirdetés

     A tüdőgyulladás tünetei
    A tüdőgyulladást nem mindig könnyű idejében felismerni. Gyakran megfázásra vagy influenzára hasonlít, ami szintén levertséggel, köhögéssel és lázzal indul. A tüdőgyulladás tünetei>>
    Az amerikai orvosok a Kaliforniában április 17. és augusztus 22. között észlelt megbetegedéseket elemezték. Ebben az időszakban 1.088 kórházi kezelést igénylő megbetegedés történt, ebből 11 százalék végződött halállal.

    Az 50 év felettieknél a halálozási ráta 19 százalék körül volt, a 18 év alattiaknál 7 százalék.

    A gyerekeknél tehát jóval alacsonyabb a halálozási arány, pedig Kaliforniában a megbetegedettek egyharmadát ők tették ki. A legtöbb kórházi ápolásra a 2 hónap alatti kisbabák szorultak.

    A fiatalok betegsége lenne?

    Az amerikai egészségügyi hatóságok többször is úgy jellemezték a sertésinfluenzát, hogy az a fiatal korosztályok betegsége. Ezért a 25 éven aluli fiatal felnőttek és a gyerekek az elsők között kapják meg a védőoltást.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Kaliforniában a kórházi és halálos influenzás esetek átlagéletkora 27 év volt, ami lényegesen alacsonyabb, mint a szezonális influenzánál szokott lenni.

    A szezonális influenzákkal általában a 64 éven felülieknél és az 5 év alatti gyerekeknél valamint a krónikus betegeknél a legmagasabb a kórházi ápolás és a halálozás aránya.

    Bár a sertésinfluenzáról azt mondják, hogy általában enyhe lefolyású betegséget okoz, de a kórházi kezelésre szorulók egyharmadánál a betegség súlyos, és intenzív osztályos ápolást igényelt.

    A kaliforniai kórházi esetekből a terhes nők 20 százalékát kellett intenzív osztályon ápolni.

    Gépi lélegeztetésre szorult a legtöbb felnőtt, a gyerekeknek pedig több mint egyharmada.

    (FH)

     

    Legutóbb frissült: 2009.11.04 23:30
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Hogyan változik a szemünk az életkorunkkal?

    A kozmetikai iparban az egyes korosztályoknak más-más termékeket ajánlanak, figyelembe véve a bőrön történő változásokat. A szemünk tekintetében is más-más korban más-más dolgokra lenne érdemes odafigyelni.

    Országjelentés: az összes halálozás egynegyede elkerülhető lett volna!

    A szív- és érrendszeri betegségek tartoznak hazánkban a fő halálokok közé, ezek hátterében pedig olyan rizikófaktorok vannak, mint a dohányzás, elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás. A daganatos megbetegedések a dobogó második fokára kerültek.

    Kevesebb alvás, magasabb halálozási kockázat

    Tekinthető mindez közhelyesnek, a számok mégis azt mutatják, hogy a kialvatlanság népbetegséggé vált, annak minden számszerűsíthető következményével - olvasható a HVG oldalán.

    Egy olcsó gyógyszer harmadával csökkentheti a gyermekágyi vérzés miatti halálozást

    Egy olcsó, régóta ismert gyógyszerhatóanyag harmadával csökkentheti a gyermekágyi vérzés miatti halálozást - állapította meg egy új tanulmány, melyről a BBC híroldala számolt be.

    Kanyaró - Újabb két halálos áldozat Romániában

    Kettővel nőtt a kanyarójárvány halálos áldozatainak száma Romániában, miután egy 17 éves kiskorú és egy másfél éves gyerek is életét vesztette - jelentették be kedden a román hatóságok.

    A világon minden tizedik halálozás oka a dohányzás

    A világon minden tizedik halálozás oka a dohányzás - figyelmeztetett egy új tanulmány, amely a Lancet brit orvosi folyóirat aktuális számában jelent meg.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.