• H1N1 - Életkorok és halálozási arány

    Szerző: Független Hírügynökség

    Az 50 év felettieknél a halálozási ráta 19 százalék körül volt, a 18 év alattiaknál 7 százalék. A gyerekeknél tehát jóval alacsonyabb a halálozási arány, pedig Kaliforniában a megbetegedettek egyharmadát ők tették ki.

    A világjárványos influenza első sorban a huszonéveseket és a kisgyerekeket betegíti meg, de a kórházi kezelésre szoruló influenzások közül az 50 év felettiek közül hal meg több, állapították meg amerikai kutatók.

    Hirdetés

     A tüdőgyulladás tünetei
    A tüdőgyulladást nem mindig könnyű idejében felismerni. Gyakran megfázásra vagy influenzára hasonlít, ami szintén levertséggel, köhögéssel és lázzal indul. A tüdőgyulladás tünetei>>
    Az amerikai orvosok a Kaliforniában április 17. és augusztus 22. között észlelt megbetegedéseket elemezték. Ebben az időszakban 1.088 kórházi kezelést igénylő megbetegedés történt, ebből 11 százalék végződött halállal.

    Az 50 év felettieknél a halálozási ráta 19 százalék körül volt, a 18 év alattiaknál 7 százalék.

    A gyerekeknél tehát jóval alacsonyabb a halálozási arány, pedig Kaliforniában a megbetegedettek egyharmadát ők tették ki. A legtöbb kórházi ápolásra a 2 hónap alatti kisbabák szorultak.

    A fiatalok betegsége lenne?

    Az amerikai egészségügyi hatóságok többször is úgy jellemezték a sertésinfluenzát, hogy az a fiatal korosztályok betegsége. Ezért a 25 éven aluli fiatal felnőttek és a gyerekek az elsők között kapják meg a védőoltást.

    Kaliforniában a kórházi és halálos influenzás esetek átlagéletkora 27 év volt, ami lényegesen alacsonyabb, mint a szezonális influenzánál szokott lenni.

    A szezonális influenzákkal általában a 64 éven felülieknél és az 5 év alatti gyerekeknél valamint a krónikus betegeknél a legmagasabb a kórházi ápolás és a halálozás aránya.

    Bár a sertésinfluenzáról azt mondják, hogy általában enyhe lefolyású betegséget okoz, de a kórházi kezelésre szorulók egyharmadánál a betegség súlyos, és intenzív osztályos ápolást igényelt.

    A kaliforniai kórházi esetekből a terhes nők 20 százalékát kellett intenzív osztályon ápolni.

    Gépi lélegeztetésre szorult a legtöbb felnőtt, a gyerekeknek pedig több mint egyharmada.

    (FH)

     

    Módosítva: 2009.11.04 23:30, Megjelenés: 2009.11.04 23:30
   • Cikkajánló

    Európai COVID-19-helyzet

    Európai COVID-19-helyzet

    WEBBeteg.hu

    Bár hazánkban is nő az elhunytak száma, a helyzet lassabban romlik.

    Koronavírus beszámoló

    Koronavírus beszámoló

    WEBBeteg

    Egy beszámoló koronavírusos betegek interneten közzétett tapasztalatai közül.

    Agytorna, hasznos játékok otthonra

    A kényszerű otthonlét napjait éljük - de tehetünk azért, hogy ezeket a napokat és a keletkező szabadidőt - értékes tartalommal töltsük meg. Az internetezés vagy a tévézés helyett vagy mellett - akár egyedül, akár többedmagunkkal élünk - olyan figyelemlekötő vagy -elterelő tevékenységet kell találnunk, ami a hasznunkra lehet. Ennek egyik módja lehet a játék.

    A jó házasságok a megbecsülésből és a szeretetből táplálkoznak

    Az elmúlt egy évtizedben jelentősen csökkent a házasodási kedv hazánkban, s minden harmadik frigy válással végződik ma is. A fiatalok és az új párt találók is inkább a különélést vagy a hivatalos szentesítés nélküli együttélést választják. Úgy tűnik, félnek elköteleződni a nők és a férfiak is, viszont a társtalanság elviselése is veszélyeket rejthet a kiegyensúlyozott, egészséges testi-lelki élet fenntartásában.

    "39 fokos lázam lett H1N1 oltás után - Normális ez?"

    "24 éves férfi vagyok, a védőoltás beadása után 3 nappal megbetegedtem, a lázam 39,3 fokos is volt. Mi az esélye annak, hogy szövődmény alakulhat ki?" Az orvos válaszol.

    H1N1 - Természetes módszerek a fertőzés ellen

    A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a megbetegedettekről, a szövődményekről. Sok betegünk kérdezi, hogy milyen módszerekkel küzdhetünk ellene.

    10 dolog, mellyel növeli a H1N1 kockázatát – anélkül, hogy tudna róla

    Akár úgy dönt, hogy beoltatja magát, akár úgy, hogy mégsem, fontos tudni, mivel előzheti meg a szezonális influenza vagy a H1N1 fertőzés kockázatát.
    Amennyiben zsebkendőbe vagy ingujjba tüsszent, rendszeresen és alaposan mos kezet, elkerüli a tömegeket, jó úton halad.

    H1N1 - A járvány terjedése Európában

    Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) jelentése szerint a 48. héten a következő módon alakult az új influenzás megbetegedések gyakorisága kontinensünkön.

    Az Ön orvosa felismeri a H1N1-et?

    A WHO kiadványa szerint a H1N1 egyik tünete a magas láz, ám ezt a legújabb vizsgálati eredmények alapján a Lancet című orvosi lap cáfolja. Őket igazolja az a tény is, hogy az ausztráliai Gold coast Hospital 106 új influenzás betegéből 36 egyáltalán nem volt lázas.

    "Szakadt a cérna" az országos tiszti főorvosnál - Interjú Falus Ferenccel

    "Tűrhetetlen, hogy egy gyógyítható, megelőzhető betegséget nem előzünk meg!" – fogalmazott igencsak emelt hangon az országos tiszti főorvos, miután bejelentette, hogy H1N1 vírus miatt halt meg az egyik kórházban ápolt várandós fiatal nő. Falus Ferenc a WEBBetegnek nyilatkozva azt mondta: nem kizárt, hogy ha elhúzódik a járvány, a lakosságot újra kell oltani.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA