Patrick Swayze betegsége - Minden a hasnyálmirigyrákról

Független Hírügynökség
megjelent:

Orvosai tavaly diagnosztizálták nála a betegséget. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a The Beast című új televíziós krimisorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni feleségével közösen, de ennek elkészülését már nem érhette meg.

Szeptember 15-én hajnalban meghalt Patrick Swayze. A Dirty Dancing és a Ghost című filmek sztárja 57 éves volt. A színész tavaly március óta szenvedett hasnyálmirigyrákban.

Swayze első jelentős filmszerepét Francis Ford Coppola A kívülállók című 1983-as filmjében kapta, és két évvel később az Észak és Dél tévésorozatban már országos ismertségre tett szert. A nagy áttörést az 1987-es Dirty Dancing hozta Swayze-nek, amelyben tánctanárt alakított.

Ez volt az első film, amelynek a VHS-verziója több, mint egymillió példányban fogyott. Swayze-t Golden Globe-díjra jelölték a szerepért és a filmben elénekelhette a She''s Like the Wind című saját szerzeményét is. Legnagyobb sikerét 1990-ben aratta a Ghost című romantikus drámával, amelyben Demi Moore férjét, majd annak szellemét alakította.

A hasnyálmirigy daganat tünetei

Tudta?

A hasnyálmirigy-daganatban szenvedő beteg 1-2 hónap alatt akár 15-20 kg-ot is veszíthet testtömegéből!

A hasnyálmirigy daganat alattomos megbetegedés, tüneteket meglehetősen későn okoz, általában már csak akkor, amikor a környező szerveket beszűrte és távoli szervekbe is adott áttéteket. A hasnyálmirigy daganatok többsége a felismeréskor sajnos már nem operálható.

Általános tünet a rövid idő alatt kialakuló jelentős mértékű fogyás. A hányinger, hányás, gyengeség gyakori, de nem specifikus tünetek. Szövődményként kialakulhat mélyvénás vérrögösödés, mely többször is ismétlődhet és akár mindkét alsó végtagon megjelenhet.

(FH - WEBBeteg)

Michael Jackson halála

Jacko sajtóhírek szerint krónikus gyomorvérzésben, az alfa 1-antitripszin hiány nevű örökletes betegségben szenvedett, illetve a műtétek következtében valószínűleg egy baktériumfaj is megtámadhatta.
Jacko tényleg döbbenetes boncjelentése

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.