• Férfiak a plasztikai sebésznél

    Szerző: Medipress

    A ráncfelvarrás, a botox-kezelés, az orrplasztika és a zsírleszívás már az erősebb nem képviselői között is hódít.

    Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társasága szerint a tavalyi évben 2 százalékkal nőtt azt ezt igénybe vevő férfiak száma, így a legkisebb beavatkozásokat is figyelembe véve 2010-ben 1,1 millió ilyen műtétet végeztek el a tengerentúlon.

    A férfiak "sötét titka"

    A férfiak is egyre nagyobb figyelmet fordítanak a külsejükre – mondja Dr. Phillip Haeck, a társaság elnöke. Indítékaik azonban különbözőek, az adott beavatkozás típusától függenek: a mellplasztikai műtétek aránya például 6 százalékkal nőtt, ami egyértelműen a figyelem növekedésének tudható be.

    Hirdetés

    Szépségszobrászat


    A plasztikai, rekonstruktív és kozmetikai sebészet tárgykörébe számos olyan műtét tartozik, amelyek célja a normális, vagy a korábbinál előnyösebb külső elérése. Ezek a műtétek speciális szaktudást igényelnek, a beteg bőrének és szöveteinek gondos előzetes vizsgálatát, precíz vágás- és varratvezetési technikákat a későbbi hegesedés minimalizálása érdekében. Plasztikai sebészeti beavatkozások>>

    Ezt a férfiak kis sötét titkának nevezem, mivel eléggé zavarba hozza őket.

    Nem szeretnék, ha bárki tudomást szerezne arról, hogy plasztikai sebésznél jártak, de azért felvillanyozza őket a tudat, hogy ezentúl nyugodtan járhatnak strandra anélkül, hogy a női C kosárnak megfelelő mellméretüket kellene mutogatniuk.

    A legtöbb férfi, aki mellműtétnek veti alá magát, még nincs harminc éves. A beavatkozás ugyan sokba kerül nekik, a sebész szerint azonban legtöbbjüknek megéri, hogy ne kelljen tovább szégyenkeznie.

    A ráncfelvarrás az ötven-hatvan éves korosztály körében hódít. Ők az egykori ’baby-boom generáció’. Nagy részük rendkívül jó karban van, és nagy figyelmet fordít a külsejére. A ráncok azonban nem tetszenek nekik.

    Elsődleges cél:  fiatalosabb külső

    A fiatalos külső nyomása más férfiakra is hat – például azokra, akik munkát keresnek. Sokan ugyanis attól tartanak, hogy nem veszik fel őket sehova, ha túl idősnek tűnnek. Máskor a plasztikai sebészhez járó feleség sürgeti a férjét, hogy ő is feküdjön kés alá.

    A társaság adatai szerint a ráncfelvarró műtétek 14, a fülplasztika 11, a botox-kezelés 9, a zsírleszívás 7, a mellműtét 6, a szemhéjplasztika száma pedig 4 százalékkal nőtt 2009 és 2010 között. Ugyanakkor az orrplasztikát vagy a vegyi testradírozást kevesebben vették igénybe.

    Dr. Seth R. Thaller, a Miami Miller Orvosi Egyetem plasztikai sebészeti vezetője megerősítette, hogy a legtöbb férfi a fiatalosabb külsőért műtteti meg magát. Állítása szerint nem 25-30 évesnek akarnak látszani, csak egy kicsit jobb külsőre vágynak. A mellműtétek igénylői között azonban egyre több a tizenéves.

    Költséges beavatkozások a jobb minőségű életért

    Ezek a cikkek is érdkelhetik Önt

    A társadalombiztosítás általában nem fizeti a műtétek költségeit, amelyek így meglehetősen drágák. Megfontolandó azonban, hogy hajlandóak vagyunk-e fizetni azért, hogy utána jobb minőségű életet éljünk, és jól érezzük magunkat a bőrünkben? – teszi fel a kérdést Thaller.
    Bár néha a férfiak is a plasztikai sebészek visszatérő vendégeivé válnak, a sorozatos műtétek Haeck szerint inkább a nőkre jellemzőek. Az ő pácienseinek 92 százalékát is a gyengébb nem képviselői teszik ki.

    A statisztikák szerint a férfiak körében még mindig az orrplasztika a legnépszerűbb beavatkozás, ezt követi a szemhéj helyreállítása, a zsírleszívás, a mellműtét és a hajbeültetés. A kisebb beavatkozások között a botox-kezelés a leggyakoribb, de sokan vesznek igénybe vegyi testradírozást és lézeres hajátültetést is.

    Medipress

    Legutóbb frissült: 2011.04.01 09:06
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A férfias típusú hajhullás (androgén alopecia) okai férfiaknál

    Az androgén alopecia, azaz a férfias típusú hajhullás genetikailag meghatározott és hormonfüggő, általában a férfiakra jellemző, de ritkán nőknél is előfordulhat. Férfiaknál nagyon gyakori, körülbelül öt férfi közül négynél jelentkezik. Náluk a szőrtüszők férfi nemi hormonokkal (androgének) szembeni genetikailag meghatározott túlérzékenysége áll fenn.

    Változókor - Hogyan jelentkezik a nőknél és a férfiaknál?

    A változókor - a klimax - komplex fizikai, lelki, mentális tünetegyüttes. Megjelenése különböző mértékben, de mindkét nem esetében megfigyelhető. Egyénileg eltérő, hogy kit milyen mértékben terhelnek meg a tünetek, illetve testi- vagy lelki jelenségek állnak-e előtérben.

    Férfias típusú hajhullás - Jellemzők és kezelési lehetőségek

    A férfias típusú hajhullás (androgén alopecia) férfiak körében a hajhullás leggyakoribb típusa, de ritkán nőknél is előfordulhat. Körülbelül öt férfi közül négyet érint többé-kevésbé kifejezett formában. Oka a szőrtüszők férfi nemi hormonokkal szembeni genetikailag meghatározott túlérzékenysége.

    A férfiaknak is ketyeg a biológiai órájuk

    Tudományos tényekkel támasztották alá, hogy a férfiak is rendelkeznek biológiai órával, és számukra is ajánlatosabb inkább korábban szülővé válni. Az idősebb férfiak gyermekei nagyobb eséllyel születnek valamilyen rendellenességgel.

    Hatalmas előrelépést jelenthet a multiparametrikus MRI a prosztatarák diagnosztizálásában

    Hatalmas előrelépést jelenthet a multiparametrikus - több paraméterre kiterjedő - MRI-vizsgálat a prosztatarák pontosabb felismerésében - állítják brit szakemberek, akik szerint a módszer csaknem kétszer annyi rosszindulatú daganat felismerését teszi lehetővé.

    Hogyan történik a szemhéjplasztika?

    A szemhéjplasztika egyre népszerűbb plasztikai sebészeti eljárás napjainkban. Megfizethető, nem jelent nagy fizikális terhelést a beteg részére, akár helyi érzéstelenítésben is elvégezhető.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.