Hogyan történik a szemhéjplasztika?

Dr. Csuth Ágnes
Szerző: WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A szemhéjplasztika egyre népszerűbb plasztikai sebészeti eljárás napjainkban. Megfizethető, nem jelent nagy fizikális terhelést a beteg részére, akár helyi érzéstelenítésben is elvégezhető.

Hatása látványos, évekkel fiatalodhat a műtétre vállalkozó páciens.

Kinek lehet szüksége szemhéjplasztikára?

Szépségszobrászat - a plasztikai sebészeti beavatkozások

A plasztikai, rekonstruktív és kozmetikai sebészet tárgykörébe számos olyan műtét tartozik, amelyek célja a normális, vagy a korábbinál előnyösebb külső elérése. Tudjon meg többet a a plasztikai sebészeti beavatkozásokról

Az életkor előrehaladtával a felső szemhéj bőre majdnem mindig megnyúlik, megereszkedik, az alsó szemhéj ráncos, a szem táskás lesz, mindez az embernek megfáradt tekintetet kölcsönöz.

A szemmozgató izmok az évek során fokozatosan gyengülnek, a normálisan jelenlévő zsírszövet az alsó szemhéj területére vándorol, emellett a szemhéjak területén a folyadék is felgyülemlik, ezáltal a felgyülemlett folyadék és zsírszövet kialakítja nem kívánatos tüneteket, illetve bizonyos betegségek is vezethetnek táskás szemek kialakulásához.

Hogyan történik a beavatkozás?

  • A felső szemhéj: A felső- és alsó szemhéjplasztika végezhető együtt és külön-külön. Előbbi a felső szemhéj megnyúlt, összefekvő bőréből egy jól meghatározható darabnak a kimetszése, amit ki lehet egészíteni a szemüregi zsírszövet csökkentésével és az áthajlási redő hangsúlyosabbá tételével.
  • Az alsó szemhéj: Az alsó szemhéjplasztika az alsó szemhéj ráncos bőrének a megfeszítése és/vagy a szemüregi zsírszövet mennyiségének a csökkentése.

Milyen érzéstelenítési módszert használnak?

Mindkét műtét helyi érzéstelenítésben és altatásban is elvégezhető.

Mire lehet számítani a műtét után?

A műtét után még pár napig a szemhéjak ödémásak, fájdalmasak lesznek, ez 5-10 nap alatt múlik el.

(WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes)

Hozzászólások (6)

Cikkajánló

Egészségügy Egészségügy

Zárva lesznek pénteken a szak- és háziorvosi rendelők, gyógyszertárak.

HPV és méhnyakrák HPV és méhnyakrák

Hazánkban több, mint 1500 új esetet észlelnek évente.

Mi okozza a fejbőr zsírosodását és...

Mindenkinél előfordulhat időnként, hogy a fejbőr egy kicsit zsírosodik, és egy kis zsírosodás még nem jelent gondot. A zsír (faggyú) segít...

A töredezett haj okai és ápolása

A legtöbb esetben a hajtöredezettség csak átmeneti állapot, és bizonyos termékek használatával, illetve hajápolási szokásaink vagy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.