Hogyan történik a szemhéjplasztika?

Dr. Csuth Ágnes
Szerző: WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A szemhéjplasztika egyre népszerűbb plasztikai sebészeti eljárás napjainkban. Megfizethető, nem jelent nagy fizikális terhelést a beteg részére, akár helyi érzéstelenítésben is elvégezhető.

Hatása látványos, évekkel fiatalodhat a műtétre vállalkozó páciens.

Kinek lehet szüksége szemhéjplasztikára?

Szépségszobrászat - a plasztikai sebészeti beavatkozások

A plasztikai, rekonstruktív és kozmetikai sebészet tárgykörébe számos olyan műtét tartozik, amelyek célja a normális, vagy a korábbinál előnyösebb külső elérése. Tudjon meg többet a a plasztikai sebészeti beavatkozásokról >>

Az életkor előrehaladtával a felső szemhéj bőre majdnem mindig megnyúlik, megereszkedik, az alsó szemhéj ráncos, a szem táskás lesz, mindez az embernek megfáradt tekintetet kölcsönöz.

A szemmozgató izmok az évek során fokozatosan gyengülnek, a normálisan jelenlévő zsírszövet az alsó szemhéj területére vándorol, emellett a szemhéjak területén a folyadék is felgyülemlik, ezáltal a felgyülemlett folyadék és zsírszövet kialakítja nem kívánatos tüneteket, illetve bizonyos betegségek is vezethetnek táskás szemek kialakulásához.

Hogyan történik a beavatkozás?

  • A felső szemhéj: A felső- és alsó szemhéjplasztika végezhető együtt és külön-külön. Előbbi a felső szemhéj megnyúlt, összefekvő bőréből egy jól meghatározható darabnak a kimetszése, amit ki lehet egészíteni a szemüregi zsírszövet csökkentésével és az áthajlási redő hangsúlyosabbá tételével.
  • Az alsó szemhéj: Az alsó szemhéjplasztika az alsó szemhéj ráncos bőrének a megfeszítése és/vagy a szemüregi zsírszövet mennyiségének a csökkentése.

Milyen érzéstelenítési módszert használnak?

Mindkét műtét helyi érzéstelenítésben és altatásban is elvégezhető.

Mire lehet számítani a műtét után?

A műtét után még pár napig a szemhéjak ödémásak, fájdalmasak lesznek, ez 5-10 nap alatt múlik el.

(WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes)

Hozzászólások (6)

Cikkajánló

Nyájimmunitás Nyájimmunitás

Nyárra talán elérhető lesz, ha az oltások beadása ütemezetten halad.

A női hajhullás okai

Bármilyen furcsa, de naponta átlagosan 60-100 hajszálat veszítünk el a fejünkről és ez természetes, normális dolog. A már nem természetes...

Az intim szőrtelenítés kérdései

A részleges vagy teljes intim szőrtelenítés az utóbbi évtizedekben lett divat. Egészséges emberek esetében nincs orvosi állásfoglalás sem az intim...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.