Hajhagyma klónozás - Megoldás a kopaszságra?

MTI
megjelent:

A kopaszodás főleg a férfiakat sújtja, s nekik is a homlok feletti "skalpjukat" érinti a leginkább. A haj újranövesztésére a brit Intercylex vállalat hajpótló-specialistája, Bessam Farjo szenzációsan gyors és olcsó megoldást dolgozott ki - és alkalmaz máris eredményesen.

Ma már kozmetikai eljárássá egyszerűsödött a kihullott-kikopott hajszálak új hagymák beültetésével történő pótlása. Több nemzetközi és hazai híresség esett már át hasonló beavatkozáson.

A gond csak az, hogy az eljárás során mintegy 6000 hagymát kell kiemelni az érintett tarkóján még dúsan növő hajból, majd átültetni a fejbőr már lekopaszodott, dermálpapilla sejtekben elszegényedett részére. Mindez természetesen hosszadalmas, fájdalmas és nagyon drága. (Ezért volt láthatatlan hosszú ideig az egyik nagy európai ország miniszterelnöke, hogy aztán ismét a nyilvánosság elé lépve már "férfias" frizurával folytassa az ország irányítását.)

Hajhagyma klónozás

A Farjo-eljárás lényege, hogy csak száz hajhagymát távolítanak el a páciens tarkójáról, majd klónozással, laboratóriumban sokszorozzák a kívánt számban.

Jóval egyszerűbb, mint bárányokat reprodukálni - nyilatkozta a specialista a szabadalmaztatási eljárás során a Hairstylist nemzetközi fodrászati szaklapban.

Elmondása szerint 13 önként jelentkező férfin próbálták ki a megoldást: a 11 hónapig tartó, a vérellátást segítő fejbőrmasszázst is alkalmazó kezelésnek köszönhetően ötüknek újrafejlődött a klónozott hajhagymákból származó haja. Farjo most azon fáradozik, hogy laboratóriumában önállóan, tehát nem klónozással szaporítva állítsanak elő új hajprodukáló tüszőket és hagymákat.

(MTI)

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
Immunközpont - Dr. Kádár János, immunológus
Budai Endokrinközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus
Hair Hungary Klinika
vargaklara.hu
Független Hírügynökség
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.