Plasztikai sebészet téma

Szépségszobrászat - a plasztikai sebészeti beavatkozások

WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész - 2020-08-15 09:33
Plasztikai sebészet
A plasztikai, rekonstruktív és kozmetikai sebészet tárgykörébe számos olyan műtét tartozik, amelyek célja a normális, vagy a korábbinál előnyösebb külső elérése. Ezek a műtétek speciális szaktudást igényelnek, a beteg bőrének és szöveteinek gondos előzetes vizsgálatát, precíz vágás- és varratvezetési technikákat a későbbi hegesedés minimalizálása érdekében.

Hogyan történik a szemhéjplasztika?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2016-10-09 13:11
A szemhéjplasztika egyre népszerűbb plasztikai sebészeti eljárás napjainkban. Megfizethető, nem jelent nagy fizikális terhelést a beteg részére, akár helyi érzéstelenítésben is elvégezhető.

Mikor indokolt a mellkisebbítő műtét?

WEBBeteg - Dr. Boros Miklós, sebész - 2016-08-29 19:15
Orvosilag mikor indokolt a mellkisebbítő műtét? A TB ezt finanszírozza? Mit kell hozzá tenni, hogy ingyen elvégezzék? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
A nők már tinédzserkorban szégyellik, görnyedt tartással próbálják elrejteni túl nagyra nőtt melleiket. És a nagyobb súly miatt a pszichésen szégyenérzetre visszavezethető rossz tartás is hamarabb jár egészségügyi következményekkel: a hátizmok megnyúlnak és meggyengülnek a folyamatos terhelés hatására, nem tartják megfelelően a gerincet.

Mit várhatunk az orrplasztikától?

vargaklara.hu - 2014-02-17 23:12
Az arc karakterét meghatározza az orr nagysága és formája, jelentőségét fokozza, hogy öltözködéssel, sminkkel, egyébbel nem korrigálható megjelenése. Esztétikai korrekció, az archoz leginkább illő forma kialakítása orrplasztikával lehetséges, melynek számos változata került kidolgozásra.

A gyermekplasztikai sebészet irányelvei

MTI-Press - 2011-10-29 15:03
Négy klasszikus és egy új, kiegészítő pillére van a plasztikai sebészetnek - mondja Pataki Gergely, a Szent János Kórház Gyermeksebészeti és Traumatológiai osztály régi-új gyermekplasztikai szakambulanciájának vezetője két műtét között.

A plasztikai sebész segíthet a testképzavaron?

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2011-09-03 19:34
A külsőnk elfogadása nem mindig könnyű feladat, sőt, ahogyan azt plasztikai sebészek megfigyelték, sokan kifejezetten egyfajta testképzavar miatt keresik fel őket – sok esetben az orruk átalakításának vágyával.

Kiszakadt mellimplantátumok

MTI - 2011-05-13 16:07
Gyártmánytól függetlenül mindegyik mellimplantátum kiszakadhat, ez mindig előfordulhat, az viszont nagyon valószínű, hogy a PIP nem megfelelő töltőanyagot használt az utóbbi időben - mondta Erdős Judit plasztikai sebész csütörtökön az MTI-nek.

A teljes arcátültetés orvosi háttere

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2011-05-11 13:11
2011 márciusában a Dr. Bohdan Pomahac által vezetett transzplantációs team végezte az USA történetében az első teljes arcátültetést, amikor transzplantálták az orrot, az ajkakat, az arc bőrét, az arc mimikai izmait és az idegeket.

Férfiak a plasztikai sebésznél

Medipress - 2011-04-01 09:06
A ráncfelvarrás, a botox-kezelés, az orrplasztika és a zsírleszívás már az erősebb nem képviselői között is hódít.

A zsírsejtből nyert őssejtek előnyei

Medipress - 2011-01-03 10:40
A zsírsejtekből nyert őssejteket kiválóan fel lehet használni a plasztikai sebészet területén és a szövetek helyreállításakor. A Cell Transplantation című folyóirat két tanulmányt jelentetett meg a témában.

Öregít a rágógumi?

Medipress - 2010-03-26 15:33
A sok rágózás jellegzetes ráncokat hoz létre, amelyek a száj körüli bőrfelületeken alakulnak ki.

A szépség igenis mérhető

WEBBeteg - K. J., fordító - 2009-12-28 16:13
Kanadai tudósok megfejtették a szépség titkát. Elméletük szerint nem az egyénenként változó ízlés dönt arról, hogy egy arcot vonzónak találunk-e vagy sem. A magyarázat tiszta matek: a szemek, illetve a száj és a fülek közötti távolság a magyarázat mindenre.

Virágzik a plasztikai sebészet Nagy-Britanniában

Független Hírügynökség - 2009-01-26 13:49
A gazdasági válság nem érinti a plasztikai sebészetet Nagy-Britanniában. Minden eddiginél többen feküdtek a kés alá csak azért, hogy megszépüljenek. A férfiak cicicsökkentő műtétei lélegzetelállító ütemben szaporodtak meg - derül ki a BBC brit közszolgálati hírportál hétfőn megjelent statisztikájából.
Érdekli, hogy mi zajlik egy műtőszobában? Hogy hogyan dolgoznak a sebészek, és milyen eljárásokat alkalmaznak, hogy megmentsék, vagy egészségesebbé tegyék egy ember életét? Válasszon a WEBBeteg műtéti leírásai közül bátran!