Rákellenes csodaszer az esőerdőből?

Független Hírügynökség
megjelent:

Egy minden eddiginél nagyobb reményeket keltő rákellenes szert fejlesztettek ki ausztrál kutatók. A készítmény hatóanyagát az ausztrál esőerdő egyik növényéből nyerik.

A bejelentés szerint az állatkísérletek során a szer olyan esetekben is jó eredményeket mutatott, amikor a tumort már nem lehetett műtéttel eltávolítani. A kutatók bejelentették: eljött az idő, hogy megkezdjék a szer kipróbálását embereken is. Az ausztrál egészségügyi hatóságok óvatosságra intenek, mondván, a kutatási eredményeket még nem publikálták a kutatók.

Kemoterápia: mérgez vagy gyógyít?

A kemoterápiás kezelés során a betegeket olyan gyógyszerekkel (citosztatikumokkal) kezelik, amelyek a daganatos sejteket elpusztítják, vagy legalább szaporodásukat gátolják.
Kemoterápia: mérgez vagy gyógyít? >>

A készítményt egy esőerdei cserje magjából állították elő. Az állatkísérletek során 150 kutyán, macskán és lovon tesztelték a szert, ami kitűnőre vizsgázott.

"Különböző daganatokat kezeltünk a szerrel az állatoknál, és az eredmények alapján bátran kezdhetjük a teszteket az embereken is"- mondta a kutatás végző cég vezetője.

Victoria Gordon szerint a szer bőrrák, agy - és nyakdaganat, mell - és prosztatarák esetében reménnyel kecsegtet.

"Detonátor a tumoron belül"

Fogalomtár daganatos megbetegedésekhez

A daganatos betegségek általános diagnosztikai és kezelési módszereinek ismertetése. Mire számíthat a vizsgálaton?
Fogalomtár daganatos megbetegedésekhez>>

Victoria Gordon közlése szerint a szer úgy működik, mint egy detonátor a tumoron belül. Aktiválja a fehérvérsejteket, amelyek aztán felveszik a harcot a ráksejtekkel, és elpusztítják azokat.

A cég hat éve foglalkozik a szer kifejlesztésével a különleges, és állítólag csak az ausztrál esőerdőben termő növény magjából. "A világ esőerdői lenyűgöző biológiai források, amelyeket védeni és folyamatosan gondozni kell a jövő érdekében, mivel rengeteg olyan növény élőhelyei ezek az erdők, amelyek új gyógyszerek alapanyagai lehetnek. De abból a szempontból fontos a védelem, hogy bolygónk élővilágának több mint a fele ott él."- közölte Victoria Gordon.

(FH)

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Cserháti Zoltán, szemész
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.