Csodaszer téma

Kockázatos csodaszerek: drágán árult remények

Rákgyógyítás

Egyre gyakoribb, hogy nem gyógyszerként forgalomba hozott termékek reklámjai gyógyulást, életminőséget javító hatást ígérnek, holott jogszabály tiltja e termékek reklámozása során a betegséget megelőző vagy gyógyító hatás feltüntetését.

A pécsi csodaszer nem a rák ellenszere

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró

„Megtörtént a csoda! – Feltaláltuk a rák ellenszerét”. Ezzel az igencsak figyelemfelhívó címmel kapott immár 22 ezernél is több megosztást a legnépszerűbb közösségi oldalon egy írás, ami nem kevesebbet állít, mint azt, hogy emberek milliói kaphatják vissza a reményt, s vele együtt az életet. Az írás 2005-ben és 2008-ban is megjelent már a sajtóban, az onkológus azonban veszélyre figyelmeztet. Az OGYI szerint nem ismert a hatás.

Rákellenes csodaszer az esőerdőből?

Független Hírügynökség

Egy minden eddiginél nagyobb reményeket keltő rákellenes szert fejlesztettek ki ausztrál kutatók. A készítmény hatóanyagát az ausztrál esőerdő egyik növényéből nyerik.

Vágó István óvatosságra inti a rákbetegeket

Rákgyógyítás

Vágó István a sarlatánság ellen küzdve arra figyelmeztet: egyre több bizonyítatlan hatékonyságú csodaszert kínálnak a súlyos betegeknek. Erről a Rákgyógyítás lapnak adott interjúban beszél.

Szenzációs bejelentések: ne vegyük készpénznek!

Rákgyógyítás

Sok félrevezető híradás kering az éterben új, a korábbiakhoz képest forradalmi változást ígérő gyógymódokról. Sok esetben azonban ezek a hírek vagy kezdetleges kutatási eredményeket közölnek vagy nem bizonyított hatékonyságú terápiákat hirdetnek.