• Asztma

   • Cikkek

    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, tüdőgyógyász, gyermektüdőgyógyász
    2018-09-28 16:20
    Mit tegyünk, ha a gyógyszerszedésben kimarad néhány alkalom, pótoljuk-e és ha igen, hogyan az elfeledett gyógyszert?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2018-09-07 18:50
    A legtöbb asztmás roham előtt bevezető, figyelmeztető tünetek alakulnak ki. Ezeknek a felismerése és a tünetek korai kezelése megelőzheti a roham teljes kifejlődését, illetve a további állapotromlást is megakadályozhatja.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2018-09-05 17:25
    A pollenszezon megnehezíti a szabadban sportolni vágyó pollenallergiások dolgát. Gyakran felmerül a kérdés, vajon szabad-e a szabadban sportolni pollenallergiásként?
    Betegségek megértése
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    2018-08-18 16:07
    Az allergiás asztma az asztmás betegségek leggyakoribb típusa. Az asztmás gyermekek közel 90 százalékánál, a felnőttek 65 százalékánál jelentkezik allergia is. A tavaszi-nyári pollenszezonban magas a levegőben található allergének száma, így különösen fontos, hogy a betegek megismerjék az asztmás rohamot provokáló tényezőket és a megelőzés lehetőségeit.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    2018-07-28 14:21
    Az asztma népegészségügyi felmérések szerint egyre gyakoribb betegséggé válik, és a fejlődő ipari háttérrel együtt egyre súlyosabbak a betegség tünetei, valamint egyre kedvezőtlenebb a lefolyása is.
    Egészségmegőrzés
    Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gyermektüdőgyógyász
    2018-07-28 09:41
    A fenntartó gyógyszeres kezelés előírás szerinti alkalmazásával jó eséllyel csökkenteni lehet az asztmás roham kialakulásának kockázatát. Vannak azonban olyan körülmények, ún. triggerek, amelyek rohamot provokálhatnak. Ez mindenkinél eltérő, lehet akár egy légúti betegség, ismert allergén, stresszesebb időszak, dohányfüstös, poros környezet, de asztmás rohamot provokálhat akár az időjárás hirtelen változása is.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csáki Csilla, allergológus, klinikai immunológus
    2018-07-26 18:56
    Régóta ismert a klórgáz és a vízből felszabaduló egyéb klórszármazékok légúti irritációt okozó hatása. Több, kisebb klinikai vizsgálat alapján felmerült az esetleges összefüggés gyermekek rendszeres, klóros vizű medencében való úszása és az asztma kialakulásának gyakorisága között.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2018-06-24 22:12
    Nagyon sok olyan tüdőbetegséget okozó anyag létezik környezetünkben, amelyet munkánk során, munkánk miatt lélegezhetünk be. Az összes asztmás megbetegedés jelentős részét a foglalkozási asztma teszi ki.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2018-06-24 09:41
    A három leggyakoribb allergiás betegség az asztma, a rhinitis és a különböző ételallergiák. Európában nyolcvanmillió embert tartanak nyilván különböző allergiás betegségekkel. Előfordulások, arányok.
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, tüdőgyógyász, gasztroenterológus
    2018-06-09 05:21
    A plusz kilók cipelése az egész szervezetet megterheli, emiatt ha valaki túlsúllyal küzd, könnyebben kifullad, gyakrabban tapasztal nehézlégzést. Az elhízás több betegség kialakulásának kockázatát növeli, ezek egyike a krónikus légúti gyulladással járó asztma. Gyakran ez áll a légzési gondok hátterében is.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!