• Asztma cikkek

   • Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - dr. Somogyi Éva, gyermektüdőgyógyász
    2019-10-26 17:36
    Meg kell különböztetnünk az allergiás és a nem allergiás asztmát. Amennyiben allergiás hajlam vagy más allergiás betegség fennáll, feltehető, hogy allergiás asztmával állunk szemben.
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2019-10-22 11:06
    Többfelé javult a levegő minősége, de néhány helyen továbbra is magas a légszennyezettség.
    Egészségmegőrzés
    Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gyermektüdőgyógyász
    2019-10-05 17:36
    A fenntartó gyógyszeres kezelés előírás szerinti alkalmazásával jó eséllyel csökkenteni lehet az asztmás roham kialakulásának kockázatát. Vannak azonban olyan körülmények, ún. triggerek, amelyek rohamot provokálhatnak. Ez mindenkinél eltérő, lehet akár egy légúti betegség, ismert allergén, stresszesebb időszak, dohányfüstös, poros környezet, de asztmás rohamot provokálhat akár az időjárás hirtelen változása is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2019-09-16 03:06
    Azoknál a csecsemőknél, akik életük első hónapjait magas pollentartalomú levegőben töltik, nagyobb az esélye a korai asztma kialakulásának – állítják amerikai kutatók.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-09-09 14:35
    A legtöbb asztmás roham előtt bevezető, figyelmeztető tünetek alakulnak ki. Ezeknek a felismerése és a tünetek korai kezelése megelőzheti a roham teljes kifejlődését, illetve a további állapotromlást is megakadályozhatja.
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyász, allergológus
    2019-09-07 17:36
    A várandósság időszakában különös figyelmet fordítunk arra, hogy növekvő gyermekünk fejlődését biztosítsuk. Tudatosabban étkezünk, sportolunk és kerüljük azokat a tényezőket, amelyekről úgy véljük, gyermekünk egészségét veszélyeztetné. Különösen gyakori ez a gyógyszerek esetében. Mellőzésük azonban az olyan krónikus betegségek kezelésében, mint az asztma többet árt, mint használ.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2019-09-06 13:03
    A pollenszezon megnehezíti a szabadban sportolni vágyó pollenallergiások dolgát. Gyakran felmerül a kérdés, vajon szabad-e a szabadban sportolni pollenallergiásként?
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    2019-08-10 19:03
    Noha bizonyítottan nincs olyan diéta, mely megszünteti az asztma tüneteit, bizonyos élelmiszerek fogyasztásával csökkenthetők a kellemetlen panaszok.
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Dr. Dózsa Izabella, tüdőgyógyász, allergológus
    2019-07-18 17:36
    Az allergiás asztma az asztmás betegségek leggyakoribb típusa. Az asztmás gyermekek közel 90 százalékánál, a felnőttek 65 százalékánál jelentkezik egy időben szénanátha is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2019-06-30 04:33
    A három leggyakoribb allergiás betegség az asztma, a rhinitis és a különböző ételallergiák. Európában nyolcvanmillió embert tartanak nyilván különböző allergiás betegségekkel. Előfordulások, arányok.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!