• Allergia cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2013-04-20 13:21
    Allergia
    Mikor gyanakodjunk egyszerű nátha helyett allergiára? - a kérdés néha nem is egyértelmű. Cikkünkből megtudhatja, melyek az allergia tünetei, hogyan dönthető el, hogy egy meghűlést kell kikezelnünk, vagy allergológussal érdemes kivizsgáltatni magunkat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus
    2019-06-18 15:03
    Élelmiszer-allergiáról akkor beszélünk, ha az egyébként ártalmatlan tápanyagalkotókat az egyén szervezete a gyomor-bélrendszeren bejutva idegennek ismer fel, ezért az immunrendszer túlműködése miatt ellenük ellenanyagokat (antitesteket) termel, mely reakció a szervezetben tüneteket okoz.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csáki Csilla, allergológus, klinikai immunológus
    2019-06-18 04:06
    A szoptatás alatt az anyatejben az anyuka által elfogyasztott élelmiszerek, tápanyagok fehérjéi kis mennyiségben kiválasztódnak, így mire eljön a hozzátáplálás, addigra a szoptatott baba szervezete is sok mindennel találkozik már.
    Egészségmegőrzés
    Dermatica - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász, allergológus
    2019-06-13 17:04
    A szénanátha mellett az allergia más tünetek formájában is megmutatkozhat. Pollenszezonban súlyosbodhat az ekcéma, kötőhártya-gyulladás, szemhéj- és arcduzzanat is jelentkezhet.
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus
    2019-06-11 04:33
    A légúti allergiás betegek gyakran számolnak be idővel megjelenő asztmás tünetekről is. Mit tehetünk, hogy a betegség lefolyását megváltoztassuk, hogy elkerüljük az asztma kialakulását?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Csáki Csilla, allergológus, klinikai immunológus
    2019-06-09 11:36
    Nyári allergológiai szakrendeléseken gyakorta elhangzik, hogy a korábban teljesen panaszmentes gyermek a májusi-júniusi iskolai erdei táborból vagy az augusztusi gólyatáborból feldagadt, bevörösödött szemmel, tüsszögve, sípoló tüdővel, nehézlégzéssel érkezik vissza.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-06-08 13:33
    Vannak emberek, akiknek a napozás nem jelent örömet, épp ellenkezőleg. Ha hosszabb-rövidebb ideig a napon tartózkodnak, hólyagok, kiütések jelennek meg rajtuk, melyek viszketést okoznak.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    2019-06-06 14:33
    Mikor elegendő az otthoni elsősegélynyújtás, és mikor kell haladéktalanul orvosi segítséget hívni?
    Betegségek megértése
    Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász-allergológus
    2019-06-05 09:36
    Eper: kimagasló C-vitamin-, magas vas-, kalcium-, magnéziumtartalom és alacsony kalóriatartalom. Színe, illata és zamata miatt a kora nyári időszak egyik legkedveltebb gyümölcse. Fogyasztása azonban kellemetlen tüneteket is okozhat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Hangonyi Csilla, tüdőgyógyász, allergológus
    2019-06-03 16:03
    Szemviszketés, allergiás nátha, asztmás rohamok - különösen nyáron sokan szenvednek allergiás tünetektől. A közhiedelemmel ellentétben azonban nem mindig vagy nem mindig kizárólag a fűfélék, a palagfű vagy egyéb virágos növények pollenjei okozzák a tüneteket.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    2019-06-02 13:33
    A kezelőorvos számára lényeges a páciens allergiás náthája tüneteinek, és azok súlyosságának a megítélése a kezelés tervezésének és kivitelezésének szempontjából. Ezért fontos a beteg kórtörténetének megismerése.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!