• Allergia cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2013-04-20 13:21
    Allergia
    Mikor gyanakodjunk egyszerű nátha helyett allergiára? - a kérdés néha nem is egyértelmű. Cikkünkből megtudhatja, melyek az allergia tünetei, hogyan dönthető el, hogy egy meghűlést kell kikezelnünk, vagy allergológussal érdemes kivizsgáltatni magunkat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg
    2019-06-02 11:36
    Milyen tünetei vannak az ételallergiának? Milyen tünetei vannak a lisztérzékenységnek? Töltse ki tudástesztünket. Vajon hány kérdésre tud helyesen válaszolni?
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász-allergológus
    2019-05-27 09:33
    Pollenszezonban a tüsszögéssel, köhögéssel, orrfolyással és szemviszketéssel járó szénanátha mellett gyakori panasz a bőrtünetek megjelenése vagy rosszabbodása. Dr. Garaczi Edina bőrgyógyász-allergológus elmondta, hogy a légúti panaszok mellett a pollenek fokozhatják az ekcémás tüneteket is.
    Egészségmegőrzés
    Budai Allergiaközpont - Dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyász, allergológus
    2019-05-25 17:36
    Habár az allergiások száma folyamatosan emelkedik, a betegséggel kapcsolatban még mindig sok tévhit kering a köztudatban. A leggyakoribb tévedéseket tisztázzuk dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász, allergológussal, a Budai Allergiaközpont főorvosával.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus
    2019-05-24 15:06
    Mit jelent az anafilaxia? Mi okozza, mik a tünetek, hogyan kezelhető, és hogyan lehet megelőzni?
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2019-05-24 11:36
    Az utóbbi években egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a beltéri légszennyezésnek jelentős egészségkockázata van, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kezdeményezésére felmérik az iskolák beltéri levegőjének minőségét.
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus, fül-orr-gégész
    2019-05-20 18:35
    Évről-évre nő a nyírfapollenre allergiások száma, közöttük pedig különösen magas a keresztallergia előfordulása. Létezik ellene tartós kezelés, az immunterápia, melyet október-november hónapban kell megkezdeni.
    Betegségek megértése
    MTI
    2019-05-13 11:06
    A környezetszennyezéssel magyarázható az asztmás megbetegedések megnövekedett száma - mondta Nékám Kristóf allergológus.
    Egészségmegőrzés
    BOE - Baranyai Gerda Lektorálta: Dr. Mezei Györgyi
    2019-05-11 17:36
    Aki másra allergiás, az a rovarcsípésre is? Felnőttkorban is kialakulhat? Ki lehet nőni? Fontos tudni, hogy a legtöbb ember nem allergiás a rovarcsípésekre. A csípés helyén keletkezett helyi reakciók nem feltétlenül erre utalnak. Kiemelten fontos megkülönböztetni a normális, illetve az allergiás reakciót, így a félelmek, egészségügyi beavatkozások, kiadások is csökkenthetők.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2019-05-11 13:33
    Egyre gyakoribb a tojásallergia kialakulása, Magyarországon nagyjából a lakosság 1 százaléka allergiás a tyúktojás valamely összetevőjére. A diagnózis legtöbbször gyermekkorban születik meg, hiszen az első tünetek akkor válnak nyilvánvalóvá, mikor a hozzátáplálás megkezdődik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus
    2019-05-04 13:33
    Sokan nem tudják, hogy az ételallergia és az ételintolerancia különböző fogalmak, így a tejallergia (tejfehérje-allergia), azaz a kazeinallergia sem keverendő össze a tejcukor-érzékenységgel, azaz a laktóz intoleranciával!
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!