• Allergia cikkek

   • Betegségek megértése
    Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetikus
    2019-11-14 02:51
    Vörös, viszkető foltok, nedvedző hólyagocskák, rohamszerű viszketési inger. Az ekcéma jól látható tünetei mögött sok esetben nehéz felfedezni a kiváltó okokat. Táplálkozás, stressz, öröklött hajlam, kozmetikum vagy ékszerek?
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus
    2019-06-11 04:33
    A légúti allergiás betegek gyakran számolnak be idővel megjelenő asztmás tünetekről is. Mit tehetünk, hogy a betegség lefolyását megváltoztassuk, hogy elkerüljük az asztma kialakulását?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Csáki Csilla, allergológus, klinikai immunológus
    2019-06-09 11:36
    Nyári allergológiai szakrendeléseken gyakorta elhangzik, hogy a korábban teljesen panaszmentes gyermek a májusi-júniusi iskolai erdei táborból vagy az augusztusi gólyatáborból feldagadt, bevörösödött szemmel, tüsszögve, sípoló tüdővel, nehézlégzéssel érkezik vissza.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-06-08 13:33
    Vannak emberek, akiknek a napozás nem jelent örömet, épp ellenkezőleg. Ha hosszabb-rövidebb ideig a napon tartózkodnak, hólyagok, kiütések jelennek meg rajtuk, melyek viszketést okoznak.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    2019-06-06 14:33
    Mikor elegendő az otthoni elsősegélynyújtás, és mikor kell haladéktalanul orvosi segítséget hívni?
    Betegségek megértése
    Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász-allergológus
    2019-06-05 09:36
    Eper: kimagasló C-vitamin-, magas vas-, kalcium-, magnéziumtartalom és alacsony kalóriatartalom. Színe, illata és zamata miatt a kora nyári időszak egyik legkedveltebb gyümölcse. Fogyasztása azonban kellemetlen tüneteket is okozhat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Hangonyi Csilla, tüdőgyógyász, allergológus
    2019-06-03 16:03
    Szemviszketés, allergiás nátha, asztmás rohamok - különösen nyáron sokan szenvednek allergiás tünetektől. A közhiedelemmel ellentétben azonban nem mindig vagy nem mindig kizárólag a fűfélék, a palagfű vagy egyéb virágos növények pollenjei okozzák a tüneteket.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    2019-06-02 13:33
    A kezelőorvos számára lényeges a páciens allergiás náthája tüneteinek, és azok súlyosságának a megítélése a kezelés tervezésének és kivitelezésének szempontjából. Ezért fontos a beteg kórtörténetének megismerése.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg
    2019-06-02 11:36
    Milyen tünetei vannak az ételallergiának? Milyen tünetei vannak a lisztérzékenységnek? Töltse ki tudástesztünket. Vajon hány kérdésre tud helyesen válaszolni?
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász-allergológus
    2019-05-27 09:33
    Pollenszezonban a tüsszögéssel, köhögéssel, orrfolyással és szemviszketéssel járó szénanátha mellett gyakori panasz a bőrtünetek megjelenése vagy rosszabbodása. Dr. Garaczi Edina bőrgyógyász-allergológus elmondta, hogy a légúti panaszok mellett a pollenek fokozhatják az ekcémás tüneteket is.
    Egészségmegőrzés
    Budai Allergiaközpont - Dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyász, allergológus
    2019-05-25 17:36
    Habár az allergiások száma folyamatosan emelkedik, a betegséggel kapcsolatban még mindig sok tévhit kering a köztudatban. A leggyakoribb tévedéseket tisztázzuk dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász, allergológussal, a Budai Allergiaközpont főorvosával.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!