Oviválasztás

Hogyan tudom a gyermekem számára legalkalmasabb ovit megtalálni? Milyen szempontokat vegyek figyelembe?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

koszonet!

Hozzászóló: doors, 2008-05-31 11:14
Kedves Mindenki! Koszonet a tamogatasert az ovivalasztas ugyben! Remek hir, hogy talaltam egy kedves, bizalomgerjeszto, helybeli bebiszittert - 39 eves, ket kislany anyukaja - az elso talalkozo nagyon jol sikerult, a fiam megorult a ket kiscsajert. Remelem, hosszu tavon is jo megoldas lesz! Hajra Delfin csoport!

Baby-sitter

Hozzászóló: titi, 2008-05-30 16:12
Egyetértek! Olyat kell választani, aki már másnak is bevált, meg aki a gyereknek is szimpatikus.

Jó döntés volt!

Hozzászóló: Vendég, 2008-05-30 14:18
Szia! Szerintem jól döntöttél, hogy nem a napi hosszadalmas utaztatást választottad. A bébiszitterekről ugyan sokat nem tudok, de csak egyet tudnék tanácsolni: megbízható helyről, megbízható embert válassz!

a döntés

Hozzászóló: doors, 2008-05-27 23:01
Kedves Mindenki, megszületett kis családunkban a döntés: a fiunk marad a helyi oviban. Találtam egy nagyon helyes, helybéli kétgyermekes anyukat az ovitol egy percre es o megy érte delutanonkent. Egy erdekes megjegyzes: videken negyig el kell hozni a gyereket - ezek az emberek milyen munkahelyen dolgoznak? Egyszeruen nem ertem. Szoval, az autozas helyett a jatek mellett döntöttünk, megha nem is velünk. A döntést az is indokolta, hogy az allami ovi eseten csak a lakhely szerintibe irathatom, mivel kijonnek csaladlatogatasra es nem lehet furfangoskodni. Az elet dontott helyettunk is. Viszont ujabb kerdesem van: a bebiszittertol mit varhatok el - van valakinek ebben tapasztalata?

Friss levegő

Hozzászóló: titi, 2008-05-27 10:27
Lehet, hogy jobb a gyereknek, ha ahelyett a 2,5 óra autózás-amikor teljes figyelmeddel úgysem tudnál a gyerekedre koncentrálni- helyett szabad levegőn van, és játszik.Valakit biztosan találnál, aki vigyáz rá addig, amíg hazaérsz.Mit gondolsz?

Együtt, de nem mindegy, hogy hogyan?!

Hozzászóló: Vendég, 2008-05-26 22:31
Hello! Tényleg elég nehéz kérdés, hogy melyik lenne a legideálisabb a gyerkőc, és a szülő szempontjából is. Valahol egyet tudok érteni Petivel is, aki a városi ovi mellett szavazott, és a buszos utazás előnyeit javasolta. Ám nem mindegy, hogy az az idő hogyan telik el. Eleinte persze még jó lesz, mert új, meg még minden ismeretlen lesz. De nagyon hamar ki fog derülni - szerintem -, hogy nagyon sok az a 2,5 óra. Még ha sikerül is leülni egy ülésre, a gyerekek még ilyen korban szerintem sokkalta mozgékonyabbak, és játékosabbak, minthogy végigüljenek egy ilyen hosszú buszozást, ráadásul naponta kétszer is. Az lehet, hogy így több időt tudna anya és gyermeke együtt lenni, de nagyon korlátoltak lennének a lehetőségek, hogy a lurkó mivel üthesse el az időt. Tudom, hogy most így a másik oldal felé billent a mérleg nyelve... Nehéz a választás, de biztosan meg fog születni a helyes és mindenki számára megfelelő döntés!

Együtt

Hozzászóló: peti, 2008-05-25 17:38
Kedves doors! Bár nálam nem merült fel hasonló kérdés, úgy gondolom, a fővárosi lenne a jobb. Legalábbis egy érv szólhat mellette. Nem azért, mert úgy gondolom, hogy a "modern" környezet a jobb számára, henem azért, mert így talán több időt tudsz vele lenni. Mint írtad, 2,5 óra az utazás. Ennyivel is kevesebbet tudnátok együtt lenni, ha otthon jár oviba, így legalább munkába/oviba menet-jövet is tudtok beszélgetni, együtt vagytok. Persze ez csak egy szempont, nyilván egészségesebb a vidéki környezet, a környékbeli gyerekekkel is jobban össze tud ismerkedni, aminek talán később lesz majd haszna... Szóval nem is tanácsot akartam adni, csak egy szempontot felvetni.

Oviválasztás

Hozzászóló: doors, 2008-05-25 15:24
A fiam három éves és szeptembertől oviba megy. Mivel a fővárostól 20 km-re lakunk és bent dolgozunk, jogosan merült fel a kérdés: a munkahelyünkhöz közel, egy belső kerületi oviba járjon vagy kint, a faluban? Még nem döntöttük el, keressünk egy modern, belvárosi ovit és utaztassuk naponta 2,5 órát (kb. ennyi a napi utazas) vagy adjuk be egy "falusi" oviba - talán szerényebb körülmények közé, de dugómentes környezetbe? Ha valakinek hasonlo dilemmája van, kérem, írjon, kíváncsi lennék a véleményére!