• Veszélyesek a babaápolószerek?

    Szerző:
    WEBBeteg

    A babasamponoktól, testápolóktól, hintőporoktól magasabb a kisgyerekek vizeletében a veszélyes phtalátok szintje, állapították meg amerikai kutatók. A phtalátokat összefüggésbe hozzák az allergiával és különféle ivarszervi elváltozásokkal.

    A gennyes agyhártyagyulladás védőoltással megelőzhető!

    A gennyes agyhártyagyulladás leginkább a csecsemőket és a kamaszokat veszélyezteti. A súlyos, akár halálos kimenetelű betegség védőoltással megelőzhető, ne kockáztasson, előzze meg! Miért érdemes beoltatni magunkat gennyes agyhártyagyulladás ellen?

    A kutatást a Washingtoni Egyetem és a seattle-i gyermekkórház orvosai végezték, eredményét nemrég hozták nyilvánosságra.

    A kutatók 163 kisgyerek vizeletében vizsgálták kilenc különböző phtalát szintjét. A legkisebb gyerek kéthónapos, a legnagyobb 28 hónapos volt. A szülőkkel kérdőívet töltettek ki arról, milyen babkozmetikumokat használnak. A tudósok azt találták, hogy mindegyik kisgyerek vizelete tartalmazott legalább egy phtalátot, és a vegyi anyag szintje összefüggésben volt a szokásos babakozmetikumok használatával.

    A kutatók aggasztónak minősítik a phtalátok jelenlétét a kisgyerekek szervezetében, mert a tudomány állása szerint ezek a vegyi anyagok összefüggésben lehetnek az allergiával, az ekcémával, állatkísérletek szerint pedig ivarszervi elváltozásokat is okoznak.

    Hirdetések

    A phtalátok szintetikus vegyszerek, amelyeket elsősorban műanyagok lágyítására használnak, de sok kozmetikumban vagy rovarirtószerben is előfordulnak oldószerként vagy stabilizálószerként. Feltételezik, hogy a phtalátokkal való csecsemőkori érintkezés elváltozásokat okoz a hormonháztartásban.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az Európai Unió már betiltotta hat phtalátnak az alkalmazását az olyan PVC-játékszerekben, amelyeket a kisgyerekek a szájukba vehetnek.

    A Pediatrics című gyermekgyógyszati folyóiratban közzétett tanulmány szerzői szerint további vizsgálatok kellenek annak eldöntéséhez, hogy a phtalátokkal való csecsemőkori érintkezés okozhat-e ivarszervi elváltozásokat.

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Kevesebbszer alakul ki daganatos betegség az allergiásoknál

    Mivel az allergia tulajdonképpen az immunrendszer túlzott válasza, így azoknál, akik allergiásak, ritkábban alakul ki daganatos betegség, mivel a fokozott immunválasz a degenerált sejtosztódást is megtámadja.

    A sóterápia az allergiások légzését is könnyíti

    A sóterápia során a légtérben jelen lévő só megköti az apró szennyező elemeket, így tisztítja a levegőt, és csökkenti az allergia, asztma tüneteit. Belégzéskor a gyógyító sórészecskék elérnek a hörgőkig, ott feloldódnak, majd a szennyeződések megkötése után azokat a beteg felköhögi, és megszabadul a nyálkahártyát irritáló szennyeződésektől, illetve a véráramba kerülve elhagyják a szervezetet. Azokban a helyiségekben, ahol sóterápiás levegőt állítanak elő, ami mentes a csíráktól, fertőzést okozó baktériumoktól, az allergia, asztma tüneteitől szenvedő betegek szó szerint fellélegezhetnek.

    Az antibiotikum indokolatlan szedése növelheti az allergia kialakulásának az esélyét

    Az antibiotikumok nagyon sok hasznos bélbaktériumot is elpusztítanak, amiknek a hiánya komoly gondot okoz az emésztőrendszerben. Mivel az immunrendszer egyik központi helye a bélrendszer, a gyerekkorban sokszor felborított bélflóra sok esetben felnőttkorban növeli az allergiás megbetegedések kialakulását.

    Mit egyen és mit kerüljön a szoptatós anyuka?

    A szoptatás alatt az anyatejben az anyuka által elfogyasztott élelmiszerek, tápanyagok fehérjéi kis mennyiségben kiválasztódnak, így mire eljön a hozzátáplálás, addigra a szoptatott baba szervezete is sok mindennel találkozik már.

    Tanácsok pollenallergiásoknak szabadtéri tevékenységekhez

    A pollenszezon megnehezíti a szabadban való időtöltést a pollenallergiások számára.

    Hogyan készítsük fel allergiás gyermekünket nyaralásra, táborozásra?

    Nyári allergológiai szakrendeléseken gyakorta elhangzik, hogy a korábban teljesen panaszmentes gyermek a májusi-júniusi iskolai erdei táborból vagy az augusztusi gólyatáborból feldagadt, bevörösödött szemmel, tüsszögve, sípoló tüdővel, nehézlégzéssel érkezik vissza.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA