Mitralis Prolapsus

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Mitrális prolapsus mellett lehet sportolni? Szív ultrahang eredményem a következő: Jobb kamra DD: 27mm. Ao.gyök: 28mm. Ao. bill. nyitás: 21mm.Bal pitvar M-mód: 37mm.Septum DT: 9mm.Hátsófal DT: 10mm.Bal kamra DD: 50mm. Ds: 34mm. EF: 68%. 2.D. Bal pitvar: 49mm. 2.D. Jobb pitvar: 50mm. E/A arány: 0, 7/0, 5.Kiáramlási sebesség: 1, 3m/sec. MI: jelzett.TI: jelzett. Vélemény: A mitr.mellső vitorla lazább szerkezetű. A pitvari septum mobilis, de shunt áramlás nem látható.Jól kontoraháló kamra.Norm.üregi átmérők, megtartott bal kamra functio Az ultrahang azért készült mert 1, 5 hónapja ritmuszavarom van.Concort szedtem rá de nem használt.Naponta nagyon sokszor bedobban, vagy egymás után 3-4 nagyobb dobbanás és normális ütemben ver a szívem tovább.Ez a fajta ritmuszavar valóban ártalmatlan? (normál vérnyomás, negatív labor eredmény, jó ekg, 26 éves vagyok) Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza mitralis prolapsus témában

Kedves kérdező!

Nyugodtan sportolhat prolapsus mellett. A ritmuszavar, ha ez extraszisztole, és nem társul hozzá egyéb betegség (ahogy írta, a vizsgálatok negatívak lettek) , valóban jóindulatú, nem kell miatta aggódni, a sport még jó hatású is lehet.

Kérdés: 2011. március 28., 13:07; Megválaszolva: 2011. március 29., 19:24
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis prolapsus jelzett mitralis...
Szívbelhártya gyulladás
Kéthegyű billentyű prolapsusa
Szívbillentyű Hiba
Pszichés problémáim lehetnek?