Mitralis prolapsus jelzett mitralis regurgitatioval

Tisztelt Doktornő! Mellékelten csatoltam két leletem, az egyik 2018 októberében készült, a másik 2019 elején. Kérdésem az lenne, hogy 2018-hoz képest a 2019-es leletem rosszabb eredményt mutat e? Nem szedek rá semmit. Mennyire veszélyes ez a betegség? Eléggé tartok tőle. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mitrális prolapsus témában

Kedves Kérdező, a két lelet között jelentős különbség nincs. Valóban nem biztos, hogy erre kell gyógyszert szedni, tartani sem kell tőle. Az enyhe mitrális billentyű prolapsus azt jelenti, hogy nem tökéletesen záródik a billentyű, de ez nem jelent lényeges terhet a szív számára. Ez az enyhe eltérés sok embernél előfordul, ha nincs állapotromlás (ami ritkán következik be) , akkor speciális teendő sincs ezzel.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. április 21., 08:11; Megválaszolva: 2020. április 21., 21:32
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívbillentyű Hiba
Fellazult szívbillentyű
Tisztelt doktornő! 1 hónapja házi orvosom szívzörejekre lett figyelmes, emiatt kardiológiára küldött ahol az alábbiakat állapították meg:...
Mitralis prolapsus súlyosbodás?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A diagnózisom szerint jelzett mitralis prolapsuson kívül kóros eltérés nem látható. Versenyszerűen sportolok, heti 3...
A mitralis prolapsus elmúlhat e?
Tisztelt Dr Úr! Többször diagnosztizáltak nálam mitrális prolapsust (szívkatéteres vizsgálattal) . Jelenleg külföldön dolgozok, itt csináltak...
Mitrális Prolapsus veszélyessége
Tisztelt doktor Úr/Nő! Kicsit több mint 1 éve írtam önöknek rengeteg tünettel kapcsolatban ahol is csak a mitrális prolapsust szorongást és...