• Mitralis prolapsus jelzett mitralis regurgitatioval

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Mellékelten csatoltam két leletem, az egyik 2018 októberében készült, a másik 2019 elején. Kérdésem az lenne, hogy 2018-hoz képest a 2019-es leletem rosszabb eredményt mutat e? Nem szedek rá semmit. Mennyire veszélyes ez a betegség? Eléggé tartok tőle. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a mitrális prolapsus témában

        Kedves Kérdező, a két lelet között jelentős különbség nincs. Valóban nem biztos, hogy erre kell gyógyszert szedni, tartani sem kell tőle. Az enyhe mitrális billentyű prolapsus azt jelenti, hogy nem tökéletesen záródik a billentyű, de ez nem jelent lényeges terhet a szív számára. Ez az enyhe eltérés sok embernél előfordul, ha nincs állapotromlás (ami ritkán következik be), akkor speciális teendő sincs ezzel. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. április 21., 08:11; Megválaszolva: 2020. április 21., 21:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom