• Kéthegyű billentyű prolapsusa

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó Napot Kívánok Dr.Nő/Úr! Nekem az a kérdésem lenne, hogy nem olyan rég voltam szív-ultrahangon, ahol kiderült, hogy kéthegyű billentyű prolepsus-om van. Ennek volt/van is tünete, mellkas nyomásom van, olykor bele is fájdul a szívemnél, heves szívdobogás érzés és a pulzusom volt már 120. Is. Eddig Bisoprololt kellett szednem 5mg-ot 2x 1-et. De változtattak a gyógyszeremen most Lokren-t kell szednem 20mg-ot 2x1/2-et. Az lenne a kérdésem, hogy ez a "betegség" mennyire veszélyes? Mire kell odafigyelnem? Az igazság az, hogy eléggé megvagyok ijedve. Halálos lehet ez a betegség? Vagy mennyire veszélyes? A válaszát és segítségét előre is köszönöm.

        Dr. Molnár Dóra válasza a mitralis prolapsus témában

        Kedves Kérdező, az állapot nem lehet súlyos, nyugodjon meg, hiszen akkor műtétet javasoltak volna. A gyorsabb szívverésre való hajlam társul ehhez a problémához, de egészséges életmód, rendszeres közepes intenzitású mozgás (Pl gyors temójú gyaloglás heti 5x 30perc) javíthat az állapotán. A billentyű esetleg idősebb korban deformálódhat, ekkor romolhat a helyzet, de időban történő észleléssel meg lehet tenni a szükséges lépéseket. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2018. április 25., 19:50; Megválaszolva: 2018. április 30., 15:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: