Szívbillentyű Hiba

Tisztelt Doktornő! Máma voltam szívultrahang vizsgálaton és ezek vannak leírva: IVSd: 0, 8cm, LvDd: 4.1cm LVPWd: 0, 8cm LVDs2, 4cm EF=70% A mitrális billentyű prolabál, MS nincs, II-III fokú MI. Anyit mondott az orvos hogy fél évente kell kontrolra járnom. Azt szeretném megkérdezni, hogy mi az a II-III fokú MI és azok az értékek amik le vannak írva azok normálisak-e? Azt elmagyarázta az orvos hogy mit jelent az hogy a mitrális billentyű prolabál de a többit nem. Meg azt is mondta hogy ez nem annyira nagy baj, őn szerint is? A választ előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mitrális prolapsus témában

Kedves Kérdező!

A leírt II-III fokú MI (mitrális inszufficiencia) azt jelenti, hogy közepes mértékben rosszul zár a mitrális billentyű, ezért csukott állapotban is vért ereszt át a bal kamrából a bal pitvarba. Amennyiben ez romlik, a plusz teher károsíthatja a szívizomzatot, ezért szükséges ellenőrzésre járni. Mivel Ön fiatal, nem kiszámolható, hogy fog-e, vagy milyen ütemben fog ez romlani. A többi paraméter nem mutat eltérést.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2018. január 16., 20:31; Megválaszolva: 2018. január 19., 23:01
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis prolapsus jelzett mitralis...
Fellazult szívbillentyű
Tisztelt doktornő! 1 hónapja házi orvosom szívzörejekre lett figyelmes, emiatt kardiológiára küldött ahol az alábbiakat állapították meg:...
Mitralis prolapsus súlyosbodás?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A diagnózisom szerint jelzett mitralis prolapsuson kívül kóros eltérés nem látható. Versenyszerűen sportolok, heti 3...
A mitralis prolapsus elmúlhat e?
Tisztelt Dr Úr! Többször diagnosztizáltak nálam mitrális prolapsust (szívkatéteres vizsgálattal) . Jelenleg külföldön dolgozok, itt csináltak...
Mitrális Prolapsus veszélyessége
Tisztelt doktor Úr/Nő! Kicsit több mint 1 éve írtam önöknek rengeteg tünettel kapcsolatban ahol is csak a mitrális prolapsust szorongást és...