Rekeszizom sérv

Üdvözlöm! 1995-ben rekeszizom sérvet állapítottak meg nálam, elég nagyot a bal rekesz alattit, 2011-ig nem is okozott nagyobb panaszokat de 2011 novemberétől a mai napig is rettenetes tüneteket produkál. Többek között: emésztőrendszeri problémákat valamint idegrendszeri tüneteket, konkrétan: kézizzadást, szapora szívverést, pánikrohamhoz hasonló tüneteket. Ami nagyon fontos, a rekesz bal oldalán és a gyomorkapú környékén, valamint a rekesz jobb oldalán kb, a máj felet, nyomásérzést, étvágytalanságot, idegrendszeri feszültségeket lásd kézizzadás stb, Kaptam ár Controloc 40 mg-os gyógyszert de a tünetek csak súlyosabbak lettek. Kérdésem, ezt okozhatja-e a megnagyobbodott sérv és ha igen, hogyan lehet eredményesen kezelni? Nem zárkózom el a műtéttől sem mert ez lassan kibírhatatlan állapot. Megyek tükrözésre a közeljövőben, kíváncsi lennék, Őnnek mi a véleménye erről? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a rekeszsérv témában

Tisztelt Kérdező! Minden további teendőt az endoszkópos lelet eredmény fog meghatározni. A tartós gyógyszeres kezelés és életmódváltás mellett is panaszokat okozó rekeszsérv műtéti megoldása indokolt lehet. Mindenképpen kerülje a szénsavas italokat, fűszeres ételeket. Alkohol- és dohányzási tilalom. Minden nap mozogjon legalább fél órát.

Kérdés: 2012. március 21., 18:58; Megválaszolva: 2012. március 25., 22:03
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Nyitott cardia
Tisztelt Doktor Úr! Gyomortükrözés során megállapításra került, hogy nem záródik rendesen a gyomorszájam. Valószínű ez okozza a rossz...
fájdalom mellkas
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Körülbelül két hete mellkasi fájdalomra panaszkodok. Néha a hátam is szúr. Elmentem orvoshoz ahol elküldtek terheléses...
reflux-hőemelkedés
Tisztelt Doktor úr! Március óta küzdöttem köhögéssel, slejmmel a torkomban és a mai napig tartó hőemelkedéssel 37,5 A járvány miatt 2 hónapig...
Gyomorsav
Kedves Dr Plósz János úr! Refluxos panaszaim miatt fordulok Önhöz. Gasztroenteorológus előírására február elejétől 40mg Esomeprazolt szedtem...
Terhesség, gyomorsav probléma
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 21 hetes terhes vagyok, és a kezdetektől küzdök gyomorsav problémákkal. A terhesség eleje óta szedtem...