Rekeszizom sérv

Tisztelt Doktor Úr! Évek óta gyötör a sav és az éjszaka visszaáramló savgőz.Jan.elején voltam gyomortükrözésen és rekeszizom sérvet állapítottak meg 8 cm elcsúszással. Egyből a műtétet ajánlották és Rabemant írtak fel. A Rabemant (20 mg.) első étkezésem előtt veszem be, nagyon jól működik nekem azóta megszünt minden panaszom. Az egyetlen nagy gond, hogy voltam sebésznél műtétet megbeszélni és a doktor Úr szerint a műtét az egyetlen megoldás, a gyógyszer nem egészséges hosszú távon. Nagyon tanácstalan vagyok mert nem szeretnék műtétet. Ön szerint is a műtét az egyetlen megoldás? , vagy esetleg gyógyszeres kezeléssel is mególdható lenne, esetleg diéta is szóba jöhet? Milyen következménye lehet ha mégsem vállalom a műtétet? Köszönöm a válaszát. Üdvözlettel A.

Dr. Plósz János válasza rekeszsérv témában

Az a tény, hogy a gyógyszer hatékony, azt igazolja, hogy a panaszokat valóban a savas reflux okozza. Sajnos ez esetben a savgátló kezelés tüneti terápiának minősül, a reflux jelentősen nem változik, csak a visszaáramló gyomornedv nem savas, így nem marja a nyelőcsövet. Rekeszsérv esetén már ennek műtéti helyreállítása is sokat segíthet a reflux megakadályozásában. A döntés az Ön kezében van, ha gyógyszer mellett panaszmentes, és ezt elfogadja kompromisszumként, a műtét semmiképp nem "kötelező" megoldás. Diétában a szénsavas italok kerülése, a gyakori, kis étkezések, ágyban fejvég megemelése valamint a hasüri nyomás csökkentése (fogyás) javasolható. Szóval ha jól érzi magát, várhat a műtét időpontja (bár a rekeszsérv mérete fokozódhat, előbb-utóbb érdemes lehet barátkozni az operatív megoldással) .

Kérdés: 2019. február 08., 19:14; Megválaszolva: 2019. február 11., 18:43
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Paraoesophagealis hiatus...
Kedves Doktor Úr, Gyomor kontrasztos röntgenvizsgálat: nagy fixált férfiökölnyi paraoesophagealis hiatus hernia, a gyomor felső fele és a cardia...
rekeszsérv, hasnyálmirigy működési...
Üdv, Alexandra vagyok 28 éves tavaly júniusban diagnoztizálták nálam a rekeszsérv és a hasnyálmirigy problémám. Korábban többszőr volt már...
Rekeszsérvem lenne?
Jó napot. 3 hónapja arra keltem, hogy ég a légcsövem, ha rágyújtok még inkább. Sajnos semmilyen antibiotikum, és gyógyszer nem vált be, úgy néz...
Rekeszsérv
Tisztelt Doktor úr/nő! 4 hónapig történő szenvedés után kiderült a problémám, amit gyomortükrözés során állapítottak meg (Axiális hiatus...
rekeszizom serv
Egy 3 cm rekeszizom servet diagnosztizaltak ez ev Juniusaban. Az lenne a kerdesem hogy ezzel a servvel szabad tornaszni (aerobik) ha tartalmaz hasizom...