• ismeretlen eredetű fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 3 éve rekeszizomsérvet diagnosztizáltak egy tüdőszűrő vizsgálaton vették észre. a tüdőgyógyász orvos szerint születés rendellenesség. Általában régebben voltak enyhe refluxos savas epizódjaim, ezért elkezdtem szedni a savcsökkentőt, gaasztroenterológus javaslatára. Mivel ezek a sav -érzések megszűntek és az állapotom rosszabb volt a savcsökkentő ppr hatására, ezért gasztroenterológusi beleegyezéssel abbahagytam. Kb. kéthónapja délutánonként nagyon erős hátfájásom van, (gerincröntgen a háti szakaszon nem mutat különösebb eltérést. kb. hátul a mellvonal sávon. Mostanában egy új tünet is van, a mell alatt egy kis tenyérnyi helyen nyomás és enyhe szúrás, különösen éjszaka , felébredek, ha arra az oldalra fordulok. Ez a fájdalom tavaly is volt kb. két hónapig és azután megszünt. akkor röntgen lelet készült, ami negatív volt és a rekeszizonsérven kívül nem mutatott ki semmit. Kérdésem: ezek a tünetek lehetnek-e a rekeszizomsérvtől és hova kell menni, hogy megállapítódjon az, hogy rosszabbodott-e a sérvem állapota és mit lehet csinálni. Mostanában járok gerinctornára, igen nehéz gyakorlatok vannak, lehet, hogy ezeket a tüneteket az váltotta ki? Haggyam-e abba a tornát. köszönöm a választ! Minden jót kívánok

        Dr. Plósz János válasza a rekeszsérv témában

        A rekeszsérv okozhat ilyen jellegű panaszt, ha épp növekedési tendenciát mutat vagy étel marad benne, ami lassabban jut a gyomorba le. Mindenképp érdemes egy gyomortükrözést végeztetni illetve egy hasi CT segíthet a felhasi régió áttekintésében (hasnyálmirigy?). A tornát szerintem ne tessék elhagyni.


        Kérdés: 2020. január 23., 06:47; Megválaszolva: 2020. január 23., 07:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: