Hirdetés
      • Rekeszsérvem lenne?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot. 3 hónapja arra keltem, hogy ég a légcsövem, ha rágyújtok még inkább. Sajnos semmilyen antibiotikum, és gyógyszer nem vált be, úgy néz ki nem légúti eredetű az irritáció oka. Ezután már az orromban is éreztem hogy marós a levegővétel, és már torkom is piros, pedig szerintem nincs begyulladva. Lázam nincs. Tüdőgyógyászati kivizsgáláson, és füll-orr gégészeten is voltam, ahol úgy gondolták hörghurutom lehet. Köpetürítésem nincs, váladék nincs, a hörgőkből zaj nem hallható, és tiszták. A sokszor nehézkes, égő légzés viszont csak néha csillapodik. Van hogy napokig nem vészes. Van hogy hirtelen mintha kimelegedne a légcsövem, vagy nem is tudom, de ez szinte rohamszerűen jelentkezik, és van hogy meg is marad órákig. Gasztroentorológián már régen voltam, 10 hónapja,akkor kis rekeszsérvet állapítottak meg kizáródás nélkül. Mennyire lehetséges hogy a légcső problémámat talán a rekeszsérvem további romlása okozza? Az kihathat az orrom irritációjára is? A szagok is sokszor szúrósabbak, kellemetlen. Savas visszafolyást nem tapasztalok, savcsökkentők szedése mellett, még is ezek a tüneteim. 2019 03. 11-re van időpontom gasztróra.

        Dr. Plósz János válasza a rekeszsérv témában

        Reflux betegség okozhat nyelőcsövön kívüli panaszokat (gége-irritáció, krónikus köhögés), erre legalább 3 hónapos, dupla dózisú PPI terápiát javaslunk. Ha a kúra végére sem változnak a panaszok, azok savas eredete erősen kérdéses, mindenképp érdemes más irányba vizsgálódni (léguti allergia?). A rekeszsérv önmagában nem okoz ilyen jellegű panaszt, de a reflux fokozódását elősegítheti.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 02., 07:28; Megválaszolva: 2019. március 02., 08:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: