Hüvelygomba

Visszatérő hüvelygombára egy nőgyógyász azt javasolta, hogy szüneteltessem a fogamzásgátlót 1-2 hónapig. De én nem igazán szeretném ezt, mert félek a teherbe estéstől. Ön szerint ez szükséges? Vagy felesleges?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza hüvelygomba témában

Kedves Kérdező!

A hüvelygomba sok nőnél azért alakul ki a fog. gátló tabletta szedése alatt, mert a sperma bekerül a hüvelybe, ez eltolja a kémhatást, ez gombás fertőzésre hajlamosít. Megpróbálható az, hogy minden aktus után tejsavas irrigálást végez, így nem marad ondó a hüvelyben.

Kérdés: 2011. május 14., 17:30; Megválaszolva: 2011. május 16., 10:23
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Citologia eredménye
Fogamzásgátó melletti terheség...
Hüvelygyulladás
P3 citológia, gyulladás
Szülés utáni érdeklődés