Gombás fertőzés után antibiotikum

Tisztelt Doktor Úr! Rákszűrés miatt mentem nőgyógyászhoz március elején, de kiderült, hogy gombás hüvelyi fertőzésem van, bár tüneteket nem érzékeltem, de a partnerem igen (ő kapott megfelelő gyógyszert az orvosától, rendbe is jött). A nőgyógyász akkor írt fel nekem gyógyszert: FLUCONAZOLE-Q PHARMA 150MG KEMENY KAPSZ. 2X. Beszedtem, de a járvány miatt nem tudtam visszamenni (be is zárt az egészségügyi központ, ahová jártam). Májusban egy másik orvoshoz mentem, aki megállapította, hogy nem múlt el a fertőzés (bár én nem érzékeltem a tüneteket, ahogyan korábban sem). Hüvelykúpot írt fel: Gyno-Pevaryl 150 mg hüvelykúp. Ezt is alkalmaztam. Mikor visszamentem megvizsgált, azt mondta, sokkal jobb a helyzet, mint volt, de, mert ilyenkor baktériumfertőzés is lehetséges, felírt egy antibiotikumot, a Dalacin 20 mg/g hüvelykrémet. Egyszer használtam (tegnap),de elbizonytalanodtam, mert a használati utasításban azt olvastam, hogy gombás fertőzés kialakulásához vezethet. Félek, hogy ördögi kör lesz a vége! Tanácsot szeretnék kérni, hogy folytassam-e a krém használatát, vagy ne, esetleg használhatnék valami mást. Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelygomba témában

K4dves Kérdező! Hagyja abba a krémet és ha nem érez hüvelyfertőzéses tüneteket, Csak valamelyik hüvelyi protexint használja a hüvelyében, a patikus tanácsot ad. Néhány napig naponta egyet, majd másnaponta néhányszor, végük hosszan heti egyszer, Ezzel a hüvely tejsav baktériumos természetes védekezőképességét hozza létre és tartja fenn véglegesen.

Kérdés: 2020. július 29., 15:30; Megválaszolva: 2020. július 30., 15:01
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?