Hüvely panaszok

Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő, melyen remélem tud segíteni, illetve tanácsot adni: 2016. Augusztusában volt egy elég csúnya felfázásom, amit antibiotikummal kezeltek, el is múlt. 2016 Novemberében ismét érztem a gyakori vizelési ingert, ezért újra orvoshoz fordultam, aki vizelet tesztet csinált, mely negatív lett. Ismét antibiotikumot kaptam és elküldött nőgyógyászati vizsgálatra. A nőgyógyászati vizsgálaton kiderült, hogy enyhe méhszájseben, hüvelygyulladásom és hüvelygombám van. Kaptam gomba ellenes gyógyszert, a párom is, hüvelykúpokat, tejsav kúpokat. Ez is megoldódni látszódott, viszont a menstruációm megjövetele előtt pár nappal ismét érzem a gyakori vizelési ingert (mely nem fáj, csíp ürítéskor) , hüvelyfájdalmat. Kevés 2-3 napig tartó (betéten nem is látszódó) vérzésem van. Folyamatos fáradtság, ingerlékenység, sírhatnék is társul a problémához. Cukor mérési eredményem tökéletes. Általános vérvételem, vizeletvizsgálatom negatív. Hónapok óta küzdök ezzel az érzéssel. Kérem segítsen. Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygomba témában

Kedves Kérdező! Valószínűleg ön is áldozata annak a nőgyógyászatban mindennapos

problémának a hólyagfertőzés és a hüvelyfertőzés összefüggésében. Minden antibiotikum, amit leggyakrabban az urológusok hólyagfertőzésre adnak, vagy akár torokfájásra, bármire, az elpusztítja az utolsó szálig a hüvely védő tejsav baktériumait és. A mindig jelenlécvő gombára nem hat, így a védtelenné vált hüvelyben árki kórokozó el tud szaporodni és kezdődnek a hüvelypanaszok. Ebből fel lehet fertőződni ismét a hólyagba és kezdődik a helytelen újabb körforgás.

A megoldás: Tisztázandó, hogy a hüvelyben elszaporodott kórokozó gomba vagy baktérium, mert más más gyógyszerelést kíván. A gyógyszert a partner is kapja meg valamilyen formában. A kiirtott, meggyengült tejsav baktériumok az antibiotikus kezelés végétől azonnal visszatelepítendők bármely, ma már sokféle formájú hüvelyi probiotikummal. Ezek milliárdnyi élő tejsav baktérium törzseket és táptalajukat tartalmazzák. 3-4 napig esténként egyet, majd márnapontára ritkítható, végül hónapokig heti egyszer érdemes tartós optimális hüvelyi védettséget fenntartani. Ha bármikor antibiotikum szedésre kényszerül, azokra a napokra érdemes a hüvelyébe helyezni másnaponként egy Canesten gombaellenes hüvelytablettát.

Kérdés: 2017. március 27., 10:50; Megválaszolva: 2017. március 29., 10:52
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem múló hüvelygomba
Tisztelt Doktor úr! Nagyon elvagyok keseredve mert már 4 hónapja folyamatosan szenvedek a hüvelygombától . Tenyésztést csináltak és kimutatták a...
Hüvelygomba
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete viszkető, égő panaszokkal mentem nőgyógyászati vizsgálatra, kaptam rá Fluomizin hüvelytablettát, Femiflo tablettát...
Gombás fertőzés után antibiotikum
Tisztelt Doktor Úr! Rákszűrés miatt mentem nőgyógyászhoz március elején, de kiderült, hogy gombás hüvelyi fertőzésem van, bár tüneteket nem...
Tünetmentes hüvelygomba - Mycosyst...
Tisztelt Doktor úr/nő, Az éves nőgyógyászati szűrővizsgálatom során, a nőgyógyász orvos hüvelygombát állapított meg a hüvelyben talált...
Elkaphatom-e a fertőzést (gomba? )
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Volt partnerem tért be hozzám ezen a szép estén. Egészen minden jól alakult. Sosem volt semmi (tudtommal) nőgyógyászati...