Tünetmentes hüvelygomba - Mycosyst 150 mg

Tisztelt Doktor úr/nő, Az éves nőgyógyászati szűrővizsgálatom során, a nőgyógyász orvos hüvelygombát állapított meg a hüvelyben talált kenet állaga /színe miatt. Én semmilyen tünetet nem érzékeltem, sem folyást, sem viszketést. A mycosyst 150 gm -ot írta fel nekem. A Kérdésem az lenne, hogy előfordul-e tenyleg olyan hogy látszólag tünetmentes a fertőzés, és tenyleg erdemes-e beszednem? . Fontos még, hogy laktóz érzékeny vagyok, és a gyógyszer leirásában olvastam hogy magas a laktóztartalma, így emiatt sem szeretném ezt a gyogyszert alkalmazni. (A doktornő 3 tablettat javasolt nekem, es egyet a páromnak) Előre is köszönöm a tanácsát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygomba témában

Kedves Kérdező! A gyógyszert szájon át csak makacs és kellemetlen tüneteket okozó igazolt gombás fertőzés esetén alkalmazzuk ebben a mennyiségben Mindig kiegészítő hüvelyi gombaellenes helyi kezelés mellé.Próbálja ki első lépésben a helyileg használható, recept nélküli Canesten Combi-t, a kúpot három este magasra helyezve, a bejáratot és a partnert a krémmel kéne bekenni.Utána csináltasson egy ellenőrző gombatenyészést. A továbbiakban használjon heti kétszer hüvelyi protexint, a patikus eligazítja majd.

Kérdés: 2019. március 06., 11:49; Megválaszolva: 2019. március 09., 11:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem múló hüvelygomba
Tisztelt Doktor úr! Nagyon elvagyok keseredve mert már 4 hónapja folyamatosan szenvedek a hüvelygombától . Tenyésztést csináltak és kimutatták a...
Hüvelygomba
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete viszkető, égő panaszokkal mentem nőgyógyászati vizsgálatra, kaptam rá Fluomizin hüvelytablettát, Femiflo tablettát...
Gombás fertőzés után antibiotikum
Tisztelt Doktor Úr! Rákszűrés miatt mentem nőgyógyászhoz március elején, de kiderült, hogy gombás hüvelyi fertőzésem van, bár tüneteket nem...
Hüvely panaszok
Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő, melyen remélem tud segíteni, illetve tanácsot adni: 2016. Augusztusában volt egy elég csúnya...
Elkaphatom-e a fertőzést (gomba? )
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Volt partnerem tért be hozzám ezen a szép estén. Egészen minden jól alakult. Sosem volt semmi (tudtommal) nőgyógyászati...