Endometriózis miatt milyen fogamzásgátló ajánlott?

Tisztelt Doktornő! 34 éves vagyok, van gyermekem, endometriozisomat egy hónapja műtötték laparoscopiával. Most 4 hónapig injekciót kapok. Az a kérdésem, hogy az injekció után Ön milyen fogamzásgátlót ajánl tartósan ha fennáll a trombózisra való hajlam és ha nem? Tisztelettel: Beáta

Dr. Csuth Ágnes válasza endometriosis témában

Kedves Beáta! Most akkor van thrombózisra való hajlam, vagy nincs? Ha bizonytalanok, akkor csináljanak egy vérvizsgálatot, ez az injekciós kezeléstől független, kb. 3 hét alatt készül el. Egyszerű, kombinált fogamzásgátlót javaslok egyébként első körben, remélhetőleg beválik. Konkrét készítményt nem írok, mert igen sokféle van, orvosával közösen beszéljék meg a kérdést.  

Megválaszolva: 2010. január 26.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Kórszövettani lelet
Tisztelt Doktornő, 2 héttel ezelőtt vakbélműtéten estem át és nézegetve a kórszövettani leletemet, kérdések merültek fel bennem. BEmásolom Önnek a leletet:...
Endometriózis
Üdvözletem. A kerdesem az lenne, hogy, mennyire függhet össze az endometriozis a bél gyulladással? Fekélyes végbélgyulladást diagnosztizáltak nálam majd...
Endometriózis - kiegészítés
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát! Azt kérdezte, hogy felmerült-e a gyógyszeres kezelés lehetősége. A kezelőorvos nem mondta, hogy van ilyen lehetőség....
Nőgyógyászati problémámra mi a tanácsa?...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A férjemmel három éve nem védekezünk, de csak az utobbi másfél évben kértem orvosi segítséget, mert a Diane 35 fogamzásgátló...
Decapeptyl, depot után
Tisztelt Dr.Úr! Kérdésem az, hogy a, Decapeptyl, depot (3, 75mg) után, mennyi az az idő, aminek el kell telnie, hogy babát vállalhassunk? Próbálkozunk, de...
Barna ovulációs folyás antibiotikumtól