Endometriózis

Üdvözletem. A kerdesem az lenne, hogy, mennyire függhet össze az endometriozis a bél gyulladással? Fekélyes végbélgyulladást diagnosztizáltak nálam majd később az endometriozist is. Valószínűnek tartom, hogy emiatt van a bélgyulladásom és a hasmenésem. Visannet szedem, a hasfájásom csökkent minimálisan viszont a hasmenésem puffadásom és medence fájdalmam nem szűnik csak pár napra. A laborom jó. kontroll tükrözést és endometriozis specialistat javasoltak. Mi a teendőm még?

Dr. Kiss György válasza endometriosis témában

Tisztelt Hölgyem! A bélfal károsodása az endometriosis által sokfajta tünetben nyilvánulhat meg, igy nem zárható ki az sem, hogy a bélfal szöveti szerkezetében, vérellátásában bekövetkezett károsodás gyulladásos tünetek formájában jelentkezik. A kontroll tükrözés és az endometriosis specialistával történő konzultáció lehet valóban a kérdés kulcsa, megoldása és enyhithet panaszain. Részemről/ nem szeretném a szakemberek számát növelni / a gastroenterológus véleménye és consultációja az endometriosis specialistával járható utnak tünik. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2019. március 02.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Kórszövettani lelet
Tisztelt Doktornő, 2 héttel ezelőtt vakbélműtéten estem át és nézegetve a kórszövettani leletemet, kérdések merültek fel bennem. BEmásolom Önnek a leletet:...
Endometriózis - kiegészítés
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát! Azt kérdezte, hogy felmerült-e a gyógyszeres kezelés lehetősége. A kezelőorvos nem mondta, hogy van ilyen lehetőség....
Nőgyógyászati problémámra mi a tanácsa?...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A férjemmel három éve nem védekezünk, de csak az utobbi másfél évben kértem orvosi segítséget, mert a Diane 35 fogamzásgátló...
Endometriózis miatt milyen...
Tisztelt Doktornő! 34 éves vagyok, van gyermekem, endometriozisomat egy hónapja műtötték laparoscopiával. Most 4 hónapig injekciót kapok. Az a kérdésem,...
Decapeptyl, depot után
Tisztelt Dr.Úr! Kérdésem az, hogy a, Decapeptyl, depot (3, 75mg) után, mennyi az az idő, aminek el kell telnie, hogy babát vállalhassunk? Próbálkozunk, de...
Barna ovulációs folyás antibiotikumtól