• Hüvelygomba árthat a méhnyálkahártyának?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Hüvelygombával küzdök egy ideje, amivel már voltam orvosnál. Túlestem egy gyógyszeres kezelésen, emellett az orvosom azt tanácsolta, hogy jót tesz, ha a hüvelyt vízzel átöblítem. Ezt irrigátorral szoktam végezni naponta egyszer. Már jelentős javulást tapasztaltam, de furcsának találom, hogy az irrigálást követően a víz kis fehér darabokkal van tele, mintha a hüvely faláról válnának le. Ez a gomba miatt lehet, megrongálhatta a nyálkahártyát, vagy esetleg a kezelés miatt, irritálták volna a gyógyszerek a hüvely falát? A gyógyszerekkel kapcsolatban semmilyen mellékhatást vagy rendellenességet nem tapasztaltam. Rendbe fog ez jönni magától, vagy érdemes lenne visszamennem az orvoshoz? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a hüvelygomba témában

        Hüvelygomba miatt gyógyszeres kezelés tanácsos ismét. Amit leír az jellegzetes gombás fertőzésre utal. A gyakori irrigálás a normális hüvely baktériumokat befolyásolja ezért nem javasolt. A hüvely savas környezetének visszaállítása kell törekedni, tejsav baktériumok ezt biztosítják.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 01., 22:40; Megválaszolva: 2012. február 02., 21:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: