• Koponya CT

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Az iránt érdeklődnék  hogy ma volt az édesapám koponya CT-n, és nem kapott kontrasztanyagot, anélkül csinálták meg a vizsgálatot.Kérdésem az lenne hogy így is minden kimutatható, ha bármi elváltozás, vagy érszűkület van az agyban? Vagy mitől függ hogy kinek adnak kontrasztanyagot és kinek nem? Már volt egyszer a veséjével CT-n akkor meg kellett igya a kontrasztos folyadékot.

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel:Anna

        WEBBeteg szakértő válasza a koponya CT témában

        Kedves Anna!

        A kontrasztanyaggal bizonyos elváltozások pontosabban és egyértelműbben ábrázolódnak az agy állományában pl. agytályog, daganat, illetve a CT angiographia, mely egy külön vizsgálat az erek állapotáról ad felvilágosítást. Azt, hogy ki kap kontrasztanyagot a vizsgálatot kérő orvos vagy a radiológus dönti el, ha lát valamilyen olyan elváltozást, mely biztos meghatározásához szükséges annak adása. Mivel nem tudom, hogy milyen ok miatt készült a CT, ezért kérdezze meg a beutaló orvosukat.


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Mészáros Lajos

        Kérdés: 2010-03-11 21:08:22; Megválaszolva: 2010. március 11., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: