• Mit jelent ez az eredmény?! Nagyon megijedtem mit is jelent ez!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! Ma kaptam meg a koponya CT eredményem! Amiben ez volt írva: A bal oldalon az oldalkamra cella mediája mellett a postkontrasztos vizsgálati soron egy hajszálvékony kb 12mm hosszú hyperdenz, kontraszthalmozó sáv látható. Ér, rendellenes lefutású ér? Egyébként kóros denzitás az agyállományban nem mutatható ki. Intracranialiasan kóros kontraszthalmozódás nincs. Az ábrázolódott koponyacsontokon számottevő destructio nincs. Az ábrázolódott orrmelléküregek, mastoid sejtrendszerek légtartók. Radiológiai vélemény:Bal oldalon az oldalkamra mellett a postkontrasztos vizsgálat soránegy hajszálvékony az ellenoldalhoz képest aszimmetriát mutato hyperdenz, halmozó sáv. Rendellenes érképlet? Egyéb eltérés intracranialisan nem igazolható. Megyek majd neurológushoz ezzel vissza csak még nem most, és nagyon nagyon meg vagyok ijedve mert nem tudom mit jelent ez! Nekem 17 éves koromota nagyon sokat fáj a fejem akkor valami születési rendellenességet mondtak akkor is kupámnál fájt sokat, most is! 2017-ben is volt CT akkor pedig negatív bolt! Szédültem és fejfájás miatt lett CT!mostanában nagyon sokat stresszelek, munkahelyen, meg több más dolog miatt is! Válaszát nagyon szépen megköszönném!!!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Koponya CT témában

        Kedves Kérdező! A rendellenes lefutású ér önmagában nem kóros, nem okoz tüneteket.Emiatt nem kell aggódni.Az egyéb stresszek viszont rendkívül ártalmasak,fejfájást, szédülés érzést gyakran okoznak.Ezektől igyekezzen megszabadulni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. november 05., 15:17; Megválaszolva: 2019. november 06., 08:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: