Dr. Mészáros Lajos

Dr. Mészáros Lajos

urológus
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Samba nevű fogamzásgátló gyógyszer használata

Kedves Ágnes!

Mindegyik fogamzásgátlóra igaz, hogy ha egy szem kimarad, és 12 órán belül nem pótolja, akkor csökken a gyógyszer hatása. Ilyenkor valóban kiegészítő védekezést kell alkalmazni, különben terhes is lehet. A pontos napok szerinti mulasztásra valóban van egy táblázat a betegtájékoztatóban, ami könnyen követhető., De ha izgul, vagy nem biztos a dolgában, azzal nem lehet tévedni, ha végig a ciklusban kiegészítő fogamzásgátlást is használ, a következő levél első szemétől a védelem ismét megfelelő.

 

Kérdés

Tisztelt kérdező! Általában véve a rendvédelmi szerveknél, fegyverhasználat esetén a színtévesztés kizáró ok szokott lenni. Időről időre változhat ugyan ez a szabályozás - ezért feltétlenül meg kell érdeklődni a képzőhelyen, hogy a jelenlegi szabályozás mennyire megengedő.

Menstruációs zavar

Kedves Hölgyem!

A petevezetők lekötése nem változtatja a meg a ciklust, azonban azt nem írja, mikor szült, így nem tudok segíteni, abban, hogy mire kell első körben gondolni, azonban a panasz mindenképpen nőgyógyászati vizsgálatot igényel, és szükség szerint kezelni kell.

 

LÁBUJJFÁJDALOM

Azért duzzadt még a lábujja, mert nagy valószinüséggel el van törve. Tekintettel, hogy három hetes a sérülés, sok teendő már nincs vele., Amit tehet összeleokoplasztozza a mellette lévő lábujjával még 2 hétre sinezés gyanánt, jegeli, borogatja, Fastum géllel kenegeti és kíméli egy kicsit. A duzzanat és a fájdalom szép lassan meg fog szünni.

Lamolep?

Kedves Levélíró!

A Lamolep hatásosságát bipoláris betegségben 18 éves kor alatt nem vizsgálták, ezért a gyógyszerleiratban erre a diagnózisra nincs javaslat. Epilepsziában adható gyermekkorban is.

Gyermekpszichiátriai szakrendelésnek minden megyében kell működnie, fekvőbeteg osztály, azonban kevés helyen működik. Éppen ezért hivatalosan az eljárás az, hogy ahol nincs ilyen lehetőség, ott 14 éves kor alatt akut szükség esetén gyermekosztályon kezelik a pácienst, 14 év felett pedig felnőtt pszichiátrián. Egy 16 éves fiatal és 18 éves között már nem feltétlenül nagy a? különbség?, serdülőket ezért gyakran kezelnek felnőtt osztályon. Természetesen egyéni mérlegelés szükséges mindig az adott páciens betegségétől, állapotától függően. A, depresszió és bipoláris betegség már inkább? felnőtt? betegség, szakszerűen el tudják természetesen látni felnőtt osztályon is fiát. Azt mérlegeljék, beszéljék meg közösen, hogy fiának mi lenne a jobb. Nyilván ha messzebb kezelik lakóhelyétől, ritkábban tudják látogatni. Gyermekpszichiátrián lehetséges, hogy több kortárssal találkozik, de nem szükségszerű, lehet az adott időben kisgyermekek többsége fekszik az osztályon. Ugyanakkor mivel az országban nagyon kevés gyermekpszichiátriai kórházi osztály működik, általában előjegyzés szükséges, természetesen akut esetben más az eljárás. Felnőtt fekvőbeteg intézményben is ügyelnek arra, hogy korban közelebb eső páciensek legyenek együtt. Összefoglalva: felnőtt osztályon is jó kezekben van gyermeke, hozzanak közös döntést az elhelyezést illetően. Kérjék ki a kezelőorvos véleményét fia állapotáról.