Dr. Mészáros Lajos

Dr. Mészáros Lajos

urológus
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Samba nevű fogamzásgátló gyógyszer használata

Kedves Ágnes!

Mindegyik fogamzásgátlóra igaz, hogy ha egy szem kimarad, és 12 órán belül nem pótolja, akkor csökken a gyógyszer hatása. Ilyenkor valóban kiegészítő védekezést kell alkalmazni, különben terhes is lehet. A pontos napok szerinti mulasztásra valóban van egy táblázat a betegtájékoztatóban, ami könnyen követhető., De ha...

Kérdés

Tisztelt kérdező! Általában véve a rendvédelmi szerveknél, fegyverhasználat esetén a színtévesztés kizáró ok szokott lenni. Időről időre változhat ugyan ez a szabályozás - ezért feltétlenül meg kell érdeklődni a képzőhelyen, hogy a jelenlegi szabályozás mennyire megengedő.

Menstruációs zavar

Kedves Hölgyem!

A petevezetők lekötése nem változtatja a meg a ciklust, azonban azt nem írja, mikor szült, így nem tudok segíteni, abban, hogy mire kell első körben gondolni, azonban a panasz mindenképpen nőgyógyászati vizsgálatot igényel, és szükség szerint kezelni kell.

 

LÁBUJJFÁJDALOM

Azért duzzadt még a lábujja, mert nagy valószinüséggel el van törve. Tekintettel, hogy három hetes a sérülés, sok teendő már nincs vele., Amit tehet összeleokoplasztozza a mellette lévő lábujjával még 2 hétre sinezés gyanánt, jegeli, borogatja, Fastum géllel kenegeti és kíméli egy kicsit. A duzzanat és a fájdalom szép lassan meg fog...

Lamolep?

Kedves Levélíró!

A Lamolep hatásosságát bipoláris betegségben 18 éves kor alatt nem vizsgálták, ezért a gyógyszerleiratban erre a diagnózisra nincs javaslat. Epilepsziában adható gyermekkorban is.

Gyermekpszichiátriai szakrendelésnek minden megyében kell működnie, fekvőbeteg osztály, azonban kevés helyen...