• koponya CT eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Koponya CT vizsgálat eredménye (kontraszt anyag nélkül) Középvonalas,szimmetrikus norm. tág, kamrarendszer.Megtartott külső liqouterek. Jobb oldalon a törzsdúcok magasságában régi vascularis laesionak megfelelő apró hypodensitások vannak. Térszűkülés, vérzés jele nincs. Vélemény: jobb oldalon régi lacunaris infarctusok. Soha eddig semmi bajom nem volt a fejemmel. Most több hónapja szédelgek, \\\"húzok\\\" néha jobbra, néha balra.Bal oldalon fáj a homlokom már 3 hete, de nem belül, inkább a csontom, vagy az izmom-ereim? Nem bírom a magas, hangos, éles hangokat, szinte \\\"fájnak\\\"! Mit jelent ez a CT, és menjek-e további vizsgálatokra ez ügyben? Várom válaszát, köszönettelj

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a koponya CT témában

        Kedves Kérdező! A szédülése a leírt elváltozással biztosan nincs összefüggésben. A CT leleten leírt elváltozás régebbi kisebb agyi keringészavarnak a nyoma, mely kisérbetegség talaján alakulhatott ki. Ez magas vérnyomás, cukorbetegség kapcsán jelentkezhet. A szédülése miatt fülészeti vizsgálatot javasolnék Önnek, ha ott nem találnak semmit, továbbküldik egy neurológiai szakrendelésre.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 11., 14:25; Megválaszolva: 2011. november 17., 20:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés