Talpgyulladás, fertőzéses burzitisz

Tisztelt Szakértő! kb 2 hónapja a talpamom az I. metatarsus fejecse alatti bőrkeményedésnél nyomás által törés keletkezett majd pici hámhiány kelekezett, rá két hétre begyulladt a talpam és a lábfejem, piros és duzzadt volt. Kaptam antibiotikumot, cifran-t, ez jelenleg 6 hete szedem, a lábfejről visszahúzódott a pír, a talpon egy kb 4 cm-es átmérőjű körben megmaradt, pokoli fájdalommal jár, ráállni nem tudok, egyfolytatában feszít és ég és hőemelkedésem van. Szedtem az antibiotikum mellé voltarent, aflamint, brexint semmi nem használ. Csak rtgfelvétel készül, az ortopéd orvos szerint begyulladhatott esetleg a csonthártya v a nyáktömlő is de nem adott csak antibiotikumot. Talpbetétem van, dongaláb miatt. Azonban 6 hete állandó és nagyon erős fájdalmaim vannak, nem érzem h javul., Mennyi idő lehet a gyógyulás lletve ha csináltatnék magánban egy ct-t v mri-t v ultrahangot melyik mutatja ki a legjobban h mi lehet a gond. Tud esetleg tanácsolni vmit, ami segítene v, hogy hova forduljak, esetleg magánorvoshoz is Budapesten? Lehetséges hogy ennyire hosszú a gyógyulás, nem kellene valami más gyógyszer?

Dr. Bogdán Aurél válasza talpgyulladás témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján sok mindennel nem értek egyet. leginkább azzal, hogy 6 hétig szed antibiotikumot. Ha valóban baktérium okozta felülfertőződés van és azt 2 hét alatt nem szünteti meg a gyógyszer akkor ott sebészeti beavatkozás lett volna szükséges. Ha a tömlő, vagy ínhüvely van begyulladva akkor is 2 hét után sebészetileg be kellett volna avatkozni. Azt javaslom, ha közel lakik Budapesthez, akkor az Ortopédiai klinikát keresse fel a Karolina úton. Ha Pécshez, Debrecenhez, Szegedhez lakik közelebb, akkor az ottani klinikákra menjen el, mert a leírása alapján komoly problémák állhatnak a háttérben (lábdeformitás, anyagcsere betegségek, stb), ezért célszerű, ha a legmagasabb szinten látják a lábát!

Megválaszolva: 2012. április 10.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Gyulladás a talpban
tisztelt Dr Úr! fogászati aszisztens vagyok. 2-hete a bal talpamban erős éles fájdalmat érzek. Ha megyek erősődik. 3-évvel ezelőtt, szintén volt ilyen. Akkor...
Talpgyulladás
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Pár hónapja elkezdett fájni a bal talpam, a sarkam előtt a boltozat belső fele. Először csak reggelente fájt, aztán nap közben...
Porcsérülés gyógyítása évek múltán
Tisztelt Doktornő! Évekkel ezelőtt történt egy kis "balesetem": beakadt a cipőm sarka az aszfalton lévő résbe, és amikor léptem volna, egy jó nagyot rántott...
Vállsérülés görkorcsolyázásnál
Görkorcsolyázásnál a bal vállamra estem. Felálltam, hazavezettem az autót. Ez négy napja történt. A sérült karomat fel tudom emelni, de nem tudom teljesen...
Bal csuklo porcsérülése
Kedves Doktor Nő, 6 héttel ezelőtt volt egy balesetem, bal csuklóm sérült meg. Voltam MR vizsgálaton, a lelet: -A TFCC -Palmer 1b osztályú elváltozás...
Csontfájdalom ízületi részen, egész...
Tisztelt doktornő! Édesapámnál hossszabb idő után került diagnosztizálásra magas vércukorszint (19). A látás már korábban megromlott, ott szemi erekben...