• Talpgyulladás, fertőzéses burzitisz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! kb 2 hónapja a talpamom az I. metatarsus fejecse alatti bőrkeményedésnél nyomás által törés keletkezett majd pici hámhiány kelekezett, rá két hétre begyulladt a talpam és a lábfejem, piros és duzzadt volt. Kaptam antibiotikumot, cifran-t, ez jelenleg 6 hete szedem, a lábfejről visszahúzódott a pír, a talpon egy kb 4 cm-es átmérőjű körben megmaradt, pokoli fájdalommal jár, ráállni nem tudok, egyfolytatában feszít és ég és hőemelkedésem van.Szedtem az antibiotikum mellé voltarent, aflamint, brexint semmi nem használ.Csak rtgfelvétel készül, az ortopéd orvos szerint begyulladhatott esetleg a csonthártya v a nyáktömlő is de nem adott csak antibiotikumot.Talpbetétem van, dongaláb miatt. Azonban 6 hete állandó és nagyon erős fájdalmaim vannak, nem érzem h javul. Mennyi idő lehet a gyógyulás lletve ha csináltatnék magánban egy ct-t v mri-t v ultrahangot melyik mutatja ki a legjobban h mi lehet a gond.Tud esetleg tanácsolni vmit ami segítene v hogy hova forduljak, esetleg magánorvoshoz is Budapesten? Lehetséges hogy ennyire hosszú a gyógyulás, nem kellene valami más gyógyszer?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a talpgyulladás témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján sok mindennel nem értek egyet. leginkább azzal, hogy 6 hétig szed antibiotikumot. Ha valóban baktérium okozta felülfertőződés van és azt 2 hét alatt nem szünteti meg a gyógyszer akkor ott sebészeti beavatkozás lett volna szükséges. Ha a tömlő, vagy ínhüvely van begyulladva akkor is 2 hét után sebészetileg be kellett volna avatkozni. Azt javaslom, ha közel lakik Budapesthez, akkor az Ortopédiai klinikát keresse fel a Karolina úton. Ha Pécshez, Debrecenhez, Szegedhez lakik közelebb, akkor az ottani klinikákra menjen el, mert a leírása alapján komoly problémák állhatnak a háttérben (lábdeformitás, anyagcsere betegségek, stb), ezért célszerű, ha a legmagasabb szinten látják a lábát!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. április 05., 18:29; Megválaszolva: 2012. április 10., 20:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: