• Gyulladás a talpban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        tisztelt Dr Úr! fogászati aszisztens vagyok. 2-hete a bal talpamban erős éles fájdalmat érzek.Ha megyek erősődik. 3-évvel ezelőtt, szintén volt ilyen. Akkor azt mondták az orthopédiai rendelésen, hogy inhüvely gyulladás a talpban Phenolbutazolont kaptam rá.Lehetséges hogy a fogászati szék melletti tőbb órai állás okozhatja? újból ki újjulhat? Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel és üdvőzlettel.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a talpgyulladás témában

        Nem zárható ki az ínhüvelygyulladás, de sokkal valószínűbb a lábboltozat és a lábstatika eltérése miatt, illetve a tartós állás talaján kialakult talpi kötőszövetes lemez gyulladása, esetleges sarokcsont kinövés. A pontos diagnózishoz keressen fel egy ortopédiai szakrendelést. Amit addig tehet vegyen lábméretének megfelelő szendvicsszerkezetű lúdtalpbetétet, kenegesse valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő krémmel. A továbbiakat a szakrendelésen fogják elmondani a vizsgálati leletek alapján.


        Kérdés: 2011. szeptember 28., 20:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: