• Talpgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Pár hónapja elkezdett fájni a bal talpam, a sarkam előtt a boltozat belső fele. Először csak reggelente fájt, aztán nap közben "bejáródott". Mostanában azonban erősödött a fájdalom ezért elmentem az ortopédiára. Az orvos megállapította, hogy enyhe lúdtalpam van, de betétet nem írt fel valamint valószínű be van gyulladva a talpamban az izom/ín (?), ezért fáj. Felírt egy gyógyszertári pakolást, hogy azt használjam ill. ha nem múlik el, akkor felír különböző terápiákat. Most már 3 hete használom, viszont a fájdalom csak egy kicsit enyhült. Ha sokat megyek egy nap, akkor viszont ugyanolyan rossz. A problémám az, hogy ezekre a terápiákra nem tudok eljárni ill. az orvos sem tűnt valami meggyőzőnek ez ügyben. Viszont valami megoldást mindenképp szeretnék, már csak azért is, mert babát tervezünk és nem tudom hogyan bírná a lábam a súlyom gyarapodását. Hogyan szabadulhatnék meg a fájdalomtól? Esetleg talpbetétet kellene hordanom ? Teljesen tanácstalan vagyok, ezért kérem segítségét! Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a talpgyulladás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Első körben Én mindenképpen szendvicsszerkezetű lúdtalpbetét viselését javaslom. Ezt nem kell felíratni, mert nincs rajta támogatás. A betét viselése mellett kenje valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőccsel. Ha ez sem használ, akkor a betét mellett szájon át kellene hasonló gyógyszert szedni. Ha panaszai ez után sem javulnak, akkor a helyileg adott szteroid injekció következik és végül a műtét az ami eredményhez vezethet. Bár nem vizsgáltam, így nem tudok igazán pontos választ adni, de elképzelhető, hogy a műtét lenne a legcélravezetőbb, hogy a későbbiekben nehogy a terhesség alatt újjuljon ki, és okozzon sok kellemetlenséget. Azt tanácsolom keressen fel egy másik ortopéd orvost, hátha megfelelőbb ellátásban részesíti.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 08., 14:55; Megválaszolva: 2011. április 10., 15:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés