Vérvétel eredmény

T. Doktornő / Doktor Úr! A ciklus 3. napján elvégzett hormonvérvizsgálatok eredményeim az alábbiak voltak: TSH: 1, 320 mIU/L Szabad T4: 4, 82 pmol/L Szabad T3: 9, 33 pmol/L LH: 2, 40U/L FSH:10, 24U/L Prolaktin: 205, 7 mIU/L Ösztradiol: 288, 6 pmol/L Progeszteron: 1, 1 nmol/L Tesztoszteron: 1, 3 nmol/L FTI: 1, 5 % SHBG: 86, 9 nmol/L A megadott referencia tartományok alapján valamennyi értéket jónak látok, az FSH kivételével, mert ott 3, 85 - 8, 78 U/L szerepel a follikuláris szakasz tekintetében. Mennyire kell aggodnóm az érték miatt? Magasnak mondható ez már, vagy még nem vészes? Az előző ciklus 24. és 27. napján mért progeszteron értékeim az alábbiak voltak: 127, 21 nmol/L; 73, 6 nmol/L. Ezek igen magas eredmények voltak, de sajnos nem sikerült a teherbeesés. Ön szerint mi okozhatja, hogy ilyen magas értékek mellett mégsem sikerült a beágyazódás? Mivel nincs peteérésem clostbegyt-et kezdtem el szedni, 1 *5 db-ot, aminek meg is lett a hatása hiszen lett két szép tüszőm is tőle, elvileg a tüszőrepedés is meg volt (és a megfelelő időben szexeltünk), ezért is kellett a két progeszteron vérvétel, hogy mit mutat. Elvileg ha jól tudom, mivel magasak lettek az eredmények ez azt jelzi, hogy van elegendő sárgatestem. De akkor mi okozhatta, hogy mégsem esetem teherbe? Már több mind két éve próbálkozunk, a férjemmel minden rendben van, nekem kiderült nem nagyon van peteérésem, ezért kell most szednem a closbegyt-et. Köszönettel: Viktória

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza a meddőség témában

Kedves Viktória! Az FSH miatt nem kell aggódnia, a 10-es érték még "belefér". Azt írta nincs peteérése, leírásából nem derült ki, hogy ez mire volt alapozva. A két év sikertelen próbálkozás miatt meddőségi komplex kivizsgálás javasolható. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. április 17., 20:59; Megválaszolva: 2014. április 21., 15:16
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Lelet értelmezés - kérdés
Tisztelt Doktor úr! Párommal évek óta szeretnénk kisbabát, és mivel nem jött össze, így elkezdtünk utánajárni a dolgoknak. Voltam hormon profil...
Cipralex 10 mg terhesség
Tisztelt Doktor Ur! A probléma a következő lenne,babát szeretnénk a férjemmel,de sajnos én pánikbeteg vagyok.Napi 1 szem Cipralex 10mg os tablettát...
Hormonpanel-teherbeesés
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 8 hónapja próbálkozunk a babával, eddig sikertelenül! Tegnap csináltattam az első ciklus 3-5 napos hormonpanelt, aggódom az...
Vérvétel elemzése
Jó napot! Bettina vagyok és több mint 1 éve probálkozunk a teherbeeséssel eddig sikertelenül.Van már gyermekünk mindkettönknek.Még a virus járvány...
Babatervezés
Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel úgy döntöttünk, hogy elérkezett a gyermekvállalás ideje. Pár napja hagytam abba a fogamzásgátló szedését. Ditinell...