Vérvétel eredmény

T. Doktornő / Doktor Úr! A ciklus 3. napján elvégzett hormonvérvizsgálatok eredményeim az alábbiak voltak: TSH: 1, 320 mIU/L Szabad T4: 4, 82 pmol/L Szabad T3: 9, 33 pmol/L LH: 2, 40U/L FSH:10, 24U/L Prolaktin: 205, 7 mIU/L Ösztradiol: 288, 6 pmol/L Progeszteron: 1, 1 nmol/L Tesztoszteron: 1, 3 nmol/L FTI: 1, 5 % SHBG: 86, 9 nmol/L A megadott referencia tartományok alapján valamennyi értéket jónak látok, az FSH kivételével, mert ott 3, 85 - 8, 78 U/L szerepel a follikuláris szakasz tekintetében. Mennyire kell aggodnóm az érték miatt? Magasnak mondható ez már, vagy még nem vészes? Az előző ciklus 24. és 27. napján mért progeszteron értékeim az alábbiak voltak: 127, 21 nmol/L; 73, 6 nmol/L. Ezek igen magas eredmények voltak, de sajnos nem sikerült a teherbeesés. Ön szerint mi okozhatja, hogy ilyen magas értékek mellett mégsem sikerült a beágyazódás? Mivel nincs peteérésem clostbegyt-et kezdtem el szedni, 1 *5 db-ot, aminek meg is lett a hatása hiszen lett két szép tüszőm is tőle, elvileg a tüszőrepedés is meg volt (és a megfelelő időben szexeltünk), ezért is kellett a két progeszteron vérvétel, hogy mit mutat. Elvileg ha jól tudom, mivel magasak lettek az eredmények ez azt jelzi, hogy van elegendő sárgatestem. De akkor mi okozhatta, hogy mégsem esetem teherbe? Már több mind két éve próbálkozunk, a férjemmel minden rendben van, nekem kiderült nem nagyon van peteérésem, ezért kell most szednem a closbegyt-et. Köszönettel: Viktória

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza a meddőség témában

Kedves Viktória! Az FSH miatt nem kell aggódnia, a 10-es érték még "belefér". Azt írta nincs peteérése, leírásából nem derült ki, hogy ez mire volt alapozva. A két év sikertelen próbálkozás miatt meddőségi komplex kivizsgálás javasolható. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. április 17., 20:59; Megválaszolva: 2014. április 21., 15:16
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Lelet értelmezés - kérdés
Cipralex 10 mg terhesség
Hormonpanel-teherbeesés
Vérvétel elemzése
Babatervezés