• Dr. Tekse István

        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő

        993

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        szülész-nőgyógyász

        Bemutatkozás:


        Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem.



        Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le.



        Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan. Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.



        A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.



        A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni. A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Tekse István legutóbbi válaszai
        Kedves Kérdező! Ha megengedi az állapota próbálja meg elhagyni. Ha ez nem lehetséges, akkor szorítkozni a lehető legkisebb adagokra. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Szorítkozni kellene a lehető legkisebb adagokra a gyógyszerek esetén ( akár elhagyni valamennyi időre ). Egyértelmű magzati károsodást egyik gyógyszer esetén sem írnak le. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Ábel! Nem tudom milyen nyelven tud még, a legújabb kutatásokkal kapcsolatban a Pubmed-en talál - ezek egy része ingyen elérhető - nagyon sok információt, kulcsszavak ( pl. male infertility, andrology ) használatával. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Nyugodjon meg, biztos, hogy lesz gyermeke! :-) A lényeg, hogy mielőbb forduljon meddőségi szakemberhez aki komplexen összefogja - és látja - a problémákat és azok megoldását. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Szakmai előírások szerint 65 éves életkor lenne a javasolt határ, azonban annak megítélése különböző, hogy ténylegesen, személyre szabottan leálljon-e a szűrés. Ez függ a megelőző cytológiák mennyiségétől, eredményétől illetve a nemi élettől is. Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Elküldött eredményei rendben vannak. 2x1 Inofolicot javasolnék ( leírása szerint talán használja is ). Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! A Cipralexet csak akkor kellene használni ha mindenképp szükség van rá és nem lehet helyettesíteni. Leírás szerint: "A Cipralex alkalmazása terhesség alatt általában nem, csak egyértelműen indokolt esetben, az előny/kockázat gondos mérlegelése után javasolt." Többféle betegség kockázatának előfordulását növelheti, mindenképp fontos lenne - ha lehet - helyettesíteni más gyógyszerrel. Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Ha még úgy is "beállítási" fázisban van a pajzsmirigye, javasolnám, hogy csökkenjen le a TSH értéke 2,5 alá. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Eredményei rendben vannak. Egy fontos tényezőt nem láttam - TSH, pajzsmirigy vizsgálatot. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Ezen eredményekkel nincs teendő önmagukban a következő baba projektnél. Ott is lesz majd ellenanyag kontroll. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Az eredménye a HPV miatt lett LSIL csoportba sorolva, nem kell miatta jelenleg aggódni. Ha már nem volt "aktív" vérzése akkor lehet hinni a negatív eredménynek. Ha ez mégsem megnyugtató, ismételtesse meg a ciklus közepén a HPV tipizálást azt javasolnám. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! A leírtak normál variánsok nem kell miatta aggódni. A menzesz érkezését ez alapján nem lehet megmondani. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! A Pharmindex leírása szerint: "Amennyiben a terhesség a kezelés befejezését követően következik be, továbbra is fennáll a komoly és súlyos magzati fejlődési rendellenesség kialakulásának kockázata. A veszély fennmarad addig, amíg a gyógyszer teljesen ki nem ürül a szervezetből, ami megközelítőleg 1 hónappal a kezelés befejezése után következik be." Tehát 1 hónap múlva lehet babaprojektet kezdeni a gyógyszer befejezése után. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! Normális kereteken belül nyugodtan használható a clostylbegyt a feltett kérdéskörben. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
        Kedves Kérdező! A műtéti drilling hatása mindig kétséges, sok tényezőtől függ. Ha "jól működik" akkor kb. fél évig szokott ovuláció lenni ( így majd menzesz is ). Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés
      • Infografika és videó