Teherbeesési nehézségek

Tisztelt Doktornő! Két éve kezdtünk bele férjemmel a családalapításba, eddig sajnos sikertelenül. Egy éve kerestünk fel egy meddőségi intézményt. Gyakorlatilag minden létező vizsgálatot elvégeztek rajtunk. Férjem eredményei jók. Nálam az egyik petevezeték el van záródva, de ezen kívül semmi gond. Jók a hormonok, nincs inzulinrezisztencia, szabályos a ciklusom. Túl vagyunk már több inszemináción és két lombikon, de ezek sem hoztak eredményt eddig. A sikertelenségek miatt elmentünk genetikai vizsgálatra is (kariotipizálás) , minden rendben. Valamint voltam vérvételen, amik az NK sejteket, illetve a TH1/TH2 arányt vizsgálják, mert ez volt már az utolsó gondolat, hogy hátha ez okoz beágyazódási problémákat. Leírnám az eredményeket (mögé a referencia tartományt) , kérem, írja még véleményét, ez okozhat-e esetleg ennek fényében problémát? Illetve mik azok a vizsgálatok, amiket esetleg Ön elvégeztetne hasonló esetben? Hátha valamit nem próbáltunk még. Február közepe óta LDN-t szedek, napi 4,5 mg-ot a sikertelenségek miatt. T lymphocyta %: 81,9 (62-81) B lymphocyta %: 8,7 (6-23) NK lymphocyta %: 8,6 (6-23) T helper lymphocyta %: 57,9 (28-57) T citotoxikus lymphocyta %: 17,4 (10-39) Aktivált T lymphocita %: 2,4 (1-10) CD4/CD8 sejtarány: 3,3 (2-5) NK funkció: 11,1 NK funkció (számított): 54 (80-120) NK lymphocyta szám: 0,12 (0,29-0,6) Interferon gamma: 912 pg/mL Interleukin 4: 42 pg/mL TH1/TH2 citokin arány: 21,5 TH1/TH2 értékelés: kifejezett IL-4 túlsúly (TH2): <40 Köszönöm szépen előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza meddőség témában

Kedves Hölgyem!

Nem vagyok immunológus, a vérvétel eredményét így csak nagyon röviden értékelném. A kutatások alapján, ha a TH1 sejtek felé tolódik az arány, és az általuk termelt citokinek vannak nagyobb arányban, az összefügghet a sikertelen beágyazódással. Az erre irányuló kezelés nem hoz biztos eredményt, ezt mindenképpen olyan orvosra bíznám, aki immunológiával is foglalkozik...

A másik, hogy sajnos nem tudok konkrét vizsgálatot javasolni, hiszen nem tudom, miket végeztek el Önnél. Komplett kivizsgálási tervet csak úgy tudok írni, ha minden eddigi eredményt ismerek.

Egy dolog merült fel bennem, hogy vajon mi az oka a lezárt kürtnek? Milyen vizsgálat történt? Ha nem volt hasi tükrözés, laparoscopia, akkor azt lehet érdemes lenne megcsinálni. Egy olyan kürt, ami funkcióját vesztette, de pl. van benne folyadékgyülem, akár gátolhatja a beágyazódást. Emellett kiderülhet más betegség is, amit megpróbálhatnak kezelni. A műtét során méhüregi tükrözés is javasolt, ha eddig még nem volt.

De újra elmondom, lehet, hogy van olyan egyszerűbb vizsgálat is, amit éppen nem csináltak meg, bar ez egy meddőséggel foglalkozó intézményben nem valószínű.

Ha semmi lényeges eltérést nem találtak, egyszerűen lehet, hogy több idő kell a terhességhez. Egészséges párok esetében is van, hogy csak 2 év alatt sikerul egy terhesség.

Az elmúlt időszakban a pandémia miatt viszont lehet, hogy tényleg nem volt meg minden vizsgálat. Látatlanban ennyit tudok csak mondani.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2021. március 07., 13:48; Megválaszolva: 2021. március 15., 00:28
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Babavárás lehetséges-e?
Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! A férjemmel nagyon szeretnénk kisbabát! A ciklusom 3. napján készült vérvétel eredményei a következők: TSH:...
Összeférhetettlenség
Kedves Orvos! Az a kérdésem lenne hogy összeférhetetlenséget áll fenn esetleg a férjem és én közöttem.Mivel az én vércsoportom AB pozitív a...
Fogamzásgátló tabletta után
Üdvözlöm! 4 éve szedem a Cerazette fogamzásgátló tablettát, 36 éves vagyok. Úgy döntöttünk, hogy kisbabát szeretnénk, ezért abbahagytam a...
Petevezető helyre állító műtét!
Jó napot kívánok! Èrdeklődnék, hogy a petevezető helyreállító műtét az lehetséges lenne e ès ha igen ezt a Tb tamogatja-e? Engem sterilizaltak...
Babatervezés
Kedves Doktor Úr, A párommal december óta foglalkozunk a babavállalás gondolatával. Január óta pecsételő vérzésem van, mely a ciklus közepén...