Hormonlabor

Kedves Doktornő! Párommal 4 évnyi sikertelenség után, meddőségi konzultáció előtt állunk. Az első körben szükséges vizsgálatokat elvégeztettük, nála mindent rendben találtak. Nálam több hónapban sem ovulációs teszt, sem hőmérőzés nem bizonyított ovulációt. Ezen okból és korom miatt (valamint magas FSH értékem miatt) szeretnénk elindulni a segítségkérés útján. Aktuális hormonlaborom: 4. napi értékek: Glükóz 4,9 mmol/L 3,5 6,0 Inzulin, éhgyomri 6,5 mIU/L 2,6 24,9 TSH 2,090 mIU/L 0,400 4,000 2021.09.28. M 2,690 2021.07.14. M 2,110 2021.04.06. M 3,820 Kortizol 339 nmol/L 138 690 ref.tart. 12.00-24.00 között 69 345 Prolaktin 225 mIU/L 40 530 LH 11,3 IU/L --- --- Folliculáris fázis 1,1 11,6 Periovulációs fázis 17,0 77,0 Luteális fázis 14,7 Posztmenopauza 11,3 39,8 FSH 10,9 IU/L --- --- Folliculáris fázis 2,8 11,3 Periovulációs fázis 5,8 21,0 Luteális fázis 1,2 9,0 Posztmenopauza 21,7 153,0 Ösztradiol (E2) 144 pmol/L --- --- Follikuláris fázis 587 Periovulációs fázis 124 1468 Luteális fázis 101 905 Posztmenopauza 110 Tesztoszteron, totál 0,8 nmol/L 2,5 Posztmenopauza 1,5 Szexhormon-kötő fehérje (SHBG) 152,0 nmol/L + 18,0 144,0 Szabad androgén index (FAI) 0,5 - 0,8 10,0 DHEAS 3,7 μmol/L 1,0 11,7 Anti-müllerian hormon (AMH) 5,750 ng/mL 0,147 7,490 23. napi értékek: Prolaktin 312 mIU/L 40 530 Ösztradiol (E2) 745 pmol/L --- --- Follikuláris fázis 587 Periovulációs fázis 124 1468 Luteális fázis 101 905 Posztmenopauza 110 Progeszteron 60,4 nmol/L --- --- Folliculáris fázis 1,0 3,8 Luteális fázis 2,3 56,6 Posztmenopauza 3,2 Mindkét petevezetőm átjárható, tavaly április óta Letroxot szedek, naponta 75 mikrogramm felét. Szíves segítségét kérném az adatok kiértékelésében, mely értékek adhatnak félelemre okot, valóban csak meddőségi központ segítségében bízhatunk? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Farkas Ágnes válasza meddőség témában

Kedves Hölgyem!

A leleteiben nincs kirívó eltérés, rendben vannak a petevezetők, a párjának jó a lelete. Viszont 4 év alatt sem esett teherbe, ilyenkor lépni kell, és jó helyre, meddőségi szakrendelésre kell mennie. Ne aggódjon! Vannak más vizsgálatok, amik szükségesek lehetnek, és vannak olyan beavatkozások, amivel majd tudnak segíteni. Lehet, hogy a spermiumok nem jutnak fel a méhüregbe, mert a méhnyak nyákja nem engedi, és ezt egyszerűen Inszeminációval meg tudják oldani. Jó irányba megy!

Kitartást!

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2022. március 07., 14:14; Megválaszolva: 2022. március 07., 22:58
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Teherbeesési nehézségek
Tisztelt Doktornő! Két éve kezdtünk bele férjemmel a családalapításba, eddig sajnos sikertelenül. Egy éve kerestünk fel egy meddőségi...
Mért nem esek teherbe?
Jó napot. Az lenne a kérdésem hogy a férjemmel már 1 év 5 hónapja vagyunk együtt és nem estem még teherbe amióta együtt vagyunk az első 5...
Megtapadási probléma
Tisztelt Doktor! 3 lombik kísérleten vagyok túl. Pajzsmirigyem és terheléses inzulinom is már rendben.Rendszeresen gyógyszert szedek rá. Szedem a...
Babatervezés
Tisztelt Dr.Úr! 32éves, 1gyermekes anyuka vagyok.Párommal kb.2 éve tervezünk kisbabát, eddig sikertelenül. A ciklusom elég változó, 24-25...
Van egy gyerekem és szeretnék még...
Tisztelt dr. Nő Szeretném meg kérdezni hogy milehet a baj íme az amiről beszélek. Van egy 4 éves kislányom és szeretnénk a párommal még egy...