• Gyermek táplálkozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt szakértő: A kisfiam 2-éves volt januárban és nem szeret enni.Nem eszik egyedül és nem akarja megrágni az ételt, már kezdetektől nem akar rágni és sokszor öklendezik a darabos ételektől.Sokszor előfordul hogy ha meglátja az etetőszéket ordítani kezd és nem akar enni.Próbálkoztam már a kiéheztetéssel is de akkor is sírva kellett etetnem mert nem akart enni. Most mesekönyv mellett eszik egy fél szelet kenyeret 1óra mire megeszi.85cm és11Kg.Teljesen tanácstalan vagyok az ügyben nem tudom mit kellene tennem.Próbálkoztam az ölbe etetéssel is de akkor három falat és már megy is vagy sírva fakad. Ahúst nagyon nem akarja hiába van összetörve kilöki a nyelvével gyümölcsök csak a banán de abból is a fele mást nem mert rágni kell. A nassolni valók se mennek puki nápolyi semmi ilyesmi. Köszönöm válaszát. Sz.Bea

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a gyermekgyógyászat témában

        Kedves Szülők! Történetük tipikus. Valószínűleg (ezt a levélben nem említik) első gyermek. Ebben az esetben a szülők meggyőződése a kezdetektől fogva, hogy "a gyermek éhen fog halni". Ezért - miután a gyermek étvágyának a rendszeresség az egyik letéteményese, - ez a rendszer előbb-utóbb nem valósul meg, mert állandóan etetni akarják. A két éves gyermek pedig rájön, hogy az említett magatartásával zsarolhatja szüleit. Ördögi kör alakul ki: a szülő a legkülönbözőbb teátrális eszközöket igyekszik bevetni, a gyermek pedig még tovább "csinálja a műsort". Tanácsom: 2 éves gyermeknek napi 5x kell ennie, de 3-4 órás szünetekkel. Egy étkezés ideje 20 perc! Ha étkezési szünetben bármit kap (akár csak egy kekszet), az leköti a gyomorsavat, és ezért nem lesz üres a gyomra, következésképp nem fog enni a kívánatos időpontban. És kezdődik a teatralitás. A többi már ugyanaz! Higgyék el, nem fog éhen halni, ha három négy napos "betörési idő alatt" rá fogják "erőszakolni" a rendet. Üdvözlettel: Dr. Blatniczky László gyermekgyógyász Svábhegyi Gyógyintézet Budapest, III. Bokor u. 17.-21. Bejelentkezés: a 06-20-500-2500 telefonszámon, vagy online a www.svabhegy.eu oldalon.


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 16., 22:25; Megválaszolva: 2012. március 26., 16:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés