Gyakori hörghurut

Tisztelt Doktornő! Kisfiam 2 hónapos kora óta gyakori, visszatérő hörhuruttal szenved asthmatikus fulladással egyesülve.mindenféle antibiotikummal probálták már helyrehozni eredménytelenül.Ehhez hozzátársult 5 hónaposan szintén visszatérő gennyes középfültő gyulladás fülfolyással.Feküdtünk kórházakban is de sajnos nincs diagnózis. Most orrmandula mütétet írtak elő tubus elhelyezéssel a fülben. Már kétszer le mondtam mert hörghurutos lett és fulladt. Annyira hörgött, sípolt a tüdeje(amit ventolinnal, flexitide, beroduálos párával, rectodelt kúppal probáltam itthon enyhíteni eredménytelenül)hogy orvost kellett hozzá hívni s automatikusan kórházba utalta.Kaptam egy lehetséges betegség nevét de kíváncsi lennék ezekből a tünetekből Ön mire gondol.Tünetek még:étvágytalanság, izzadékonyság, nehézlégzés(brohitis)hörghurut, középfültőgyulladás, nyugtalanság, Magamtól ennyit vettem észre.Küdök egy fényképet a fiamról hátha árulkodik Önnek valamiről.ijesztenek minket gennyes agyhártya dulladással, meg egy recesziven öröklödő mucoviscidózis betegséggel(mindkettő tudja milyen kimenetelű)Kérem mondja meg Ön is ezekre gondolt? Mert én már nagyon el vagyok keseredve.Diagnosztizálva még semmilyen betegség nincs az orrmandulán kivül.

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza a gyermekgyógyászat témában

Tisztelt Kérdező! Az orrmandula nagyon gyakran szerepel gócként a visszatérő légúti megbetegedések hátterében, tehát valóban lehet majd javulást várni a műtét után. Ehhez azonban valóban ki kell zárni a mukoviszcidózist is. Ezen kívül érdeme lenne a védekezőrendszer állapotát feltérképező vizsgálatokat is elvégezni, mert a fertőzésekre való hajlamot bizonyos immunhiányos állapotok is okozhatják. Az asztmatikus hörghurutok miatt célszerű lenne gyermektüdőgyógyászati gondozás és gyógyszeres beállítás. A gennyes agyhártya-gyulladás szerencsére nem gyakori megbetegedés, de a gennyes középfül-gyulladások szövődményeként előfordulhat. Talán ettől kell legkevésbé tartani, hiszen az akut, gennyes fülbetegségeit antibiotikumokkal kezelték, kezelik. Az orrmandula műtét után a fenti kivizsgálásokat javaslom (akár nálunk megszervezve, de ez csak sziszisajtnak szól) Üdvözlettel: dr. Székely Zsuzsanna Svábhegyi Gyógyintézet www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. július 22., 18:05; Megválaszolva: 2012. július 24., 19:56
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél
Vaxigrip Tetra influenza védőoltás
Emelkedett LDH
Járás betegsèg után
Gyerekvitamin meddig szedhető?